Clicky


VID verwacht drukke spitsen komende week door slecht weer

VID verwacht drukke spitsen komende week door slecht weer
29-03-2015 09:57 | Weer | auteur De Redactie

Het herfstachtige weer zal de komende week tot meer drukte op de weg leiden. Er valt namelijk geregeld regen en soms haalt de wind ook flink uit. Dit zorgt altijd voor meer en langere files, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Wanneer de regen en wind samenvallen met een ochtend- of avondspits zal de filelengte snel oplopen. Afgelopen week zagen we het effect van slecht weer al toen het tijdens de avondspitsen van woensdag en donderdag regende. Dit leidde ertoe dat woensdag de drukste woensdagavond van 2015 werd en er donderdagavond maar liefst 388 kilometer file stond. Factor die de komende week voor nog meer drukte zorgt is het feit dat veel Duitsers ons land bezoeken vanwege de paasvakantie. Dit leidt sowieso tot extra drukte op de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem. Dit was vrijdag al merkbaar met files bij Zevenaar.

Wind vooral op dinsdag en woensdag

De wind speelt vooral tijdens de nacht van maandag op dinsdag een rol en ook woensdag waait het flink. Voor het allemaal zover is krijgt het verkeer op zondagmiddag ook al last van wind. Er is dan in een groot deel van het land kans op zware windstoten van 90 tot 100 kilometer per uur. Dit levert vooral voor autos met aanhangers en lege vrachtwagens risico op.