Clicky


Aanhoudingen bij ontruiming Slangenpand in Amsterdam

Aanhoudingen bij ontruiming Slangenpand in Amsterdam
25-03-2015 13:42 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft woensdagmiddag acht aanhoudingen verricht bij de ontruiming van het Slangenpand aan de Spuistraat in Amsterdam. Dat meldde de politie. Het pand, dat deel uitmaakt van de gekraakte Tabakspanden, is met een shovel opengebroken. De acht zaten nog in het pand en hadden geen gehoor gegeven aan de vordering te vertrekken.

Een groep van veertig tot tachtig krakers bezette in de nacht van dinsdag op woensdag het zogenoemde Slangenpand en barricadeerde de straat met een container, stapels stenen en brandende hopen puin. De straat in het centrum van de stad is woensdagochtend afgezet. De politie begon om 09.45 uur met het vrijmaken van de Spuistraat en het ontruimen van enkele andere Tabakspanden.

De bezetters verschansten zich op de daken en belaagden de ME met vuurwerk en verfbommetjes. De politie reageerde daarop met de inzet van een waterkanon.

Zo'n veertig tot tachtig krakers en sympathisanten namen hun intrek in het huizenblok uit woede om de nieuwbouw- en renovatieplannen van woningcorporatie De Key. In de Spuistraat werden brandende barricades opgeworpen. (Novum)