Clicky


Zoektocht op rampplek Germanwings-toestel gestaakt

Zoektocht op rampplek Germanwings-toestel gestaakt
24-03-2015 22:21 | Ongevallen | auteur De Redactie

PARIJS - De Franse autoriteiten hebben de zoekoperatie op de plaats waar een passagiersvliegtuig van Germanwings is neergestort dinsdagavond gestaakt. De nacht is gevallen over de Franse Alpen en dat maakt het speurwerk moeilijk, zei Simon-Pierre Delannoy van de reddingsdienst van de regionale politie op nieuwzender BFM.

De helikopters die boven de onherbergzame rampplek in de buurt van Méolans-Revels cirkelden blijven tot morgenochtend aan de grond. Dan wordt de speuroperatie naar verwachting hervat.

Het toneel van de ramp in de Franse Alpen is 'een schrikbeeld', zei de Duitse minister van buitenlandse zaken Frank-Walter Steinmeier dinsdagavond na een vlucht over het rampgebied. ''Het leed van de families en vrienden is onmetelijk'', zei Steinmeier. ''We moeten nu samen sterk blijven. We zijn verenigd in ons grote verdriet.''

Onder de 150 inzittenden van de neergestorte Airbus A320, die hoogstwaarschijnlijk allen zijn omgekomen, waren twee zangsolisten. De Duitse contra-alt Maria Radner heeft volgens het Gran Teatre del Liceu in Barcelona vermoedelijk het leven gelaten, evenals haar man en baby. Ook bariton Oleg Bryjak was aan boord, liet het operahuis van Düsseldorf weten. Beiden hadden een rol in de opvoering van Siegfried van Richard Wagner. (Novum/AP)