Clicky


Twaalf nieuwe MAN TGX trekkers voor C & H Euser Transport

Twaalf nieuwe MAN TGX trekkers voor C & H Euser Transport
23-03-2015 09:21 | M.A.N. | auteur De Redactie

BARENDRECHT - C & H Euser Transport uit Barendrecht is een familiebedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met nationale distributie. In de vloot van 300 trekkende eenheden stijgt het aandeel MAN-trucks gestaag. Nadat er vorig jaar een aantal MAN TGL bakwagens zijn afgeleverd zijn er nu twaalf MAN TGX 18.400 trekkers in gebruik genomen. Een belangrijke reden voor die keuze was de vestiging van Van Leeuwen Truckservice in Ridderkerk en de positieve ervaringen van Euser met MAN Telematics.

Euser Transport is een bijzonder veelzijdig bedrijf. Zo worden er pakketten vervoerd voor zowel de farmaceutische industrie als voor de bouw en de automotive sector. Verder verzorgt Euser onder meer de logistiek voor een horeca-groothandel met bakwagens. Daarnaast zet het bedrijf trekker-oplegger combinaties in voor de belevering van supermarkten en de distributie van geconditioneerde levensmiddelen. Hoe uiteenlopend al deze disciplines ook mogen zijn, ze hebben gemeen dat flexibiliteit en betrouwbaarheid absolute prioriteit hebben. 



Rondom service

"Onze vloot bestaat voor een deel uit bakwagens voor de fijnmazige distributie en voor ruim tweederde uit trekker-oplegger combinaties. Bij de bakwagens was MAN al goed vertegenwoordigd met de TGL- en TGM-modellen. Nu zijn daar de TGX-trekkers aan toegevoegd waardoor het merk MAN in alle segmenten vertegenwoordigd is."

Aan het woord is Bas Euser die samen met zijn nicht Lisette Euser de directie vormt van het familiebedrijf. Naast de uitstekende ervaringen met het merk MAN was de vestiging van Van Leeuwen Truckservice in Ridderkerk een belangrijk argument voor de investering in MAN- trucks. "Wij hadden al uitstekende ervaringen opgedaan met MAN. Wij werken met volledige operationele leasecontracten en met service contracten op basis van MAN Telematics. Dat, in combinatie met deze nieuwe vestiging op amper een kilometer afstand zorgt ervoor dat wij weer voor MAN hebben gekozen."



Partnership

Met MAN Telematics door Van Leeuwen Truckservice is de dealer in staat om onderhoud en reparatie in overleg met de planning optimaal te organiseren. Doordat de MAN-dealer proactief kan meekijken naar de technische staat van het wagenpark is de bedrijfszekerheid optimaal. Het voorkomen van ongeplande stilstand is in de distributie van levensmiddelen of medicijnen van levensbelang.

"Wij zien de samenwerking met Van Leeuwen Truckservice dan ook als een partnership. Zij denken optimaal mee en ze begrijpen onze business. Onze trucks komen niet iedere avond naar Barendrecht maar dankzij MAN Telematics houden we toch zicht op de technische staat van de vloot", aldus Bas Euser. Door een aantal overnames omvat de vloot van Euser verschillende merken.

"We werken aan een nieuwe standaardisatie van de vloot en belangrijk daarbij is dat er bij onze standplaatsen goede dealers zijn gevestigd. De vestigingen van Van Leeuwen Truckservice in Maasdijk, Waddinxveen en hier in Ridderkerk zijn wat ons betreft bijzonder strategisch gelegen", aldus Lisette Euser.



Uitstraling

Hoewel Euser vooral nationale distributie doet, zijn de MAN TGX-trekkers voorzien van slaapcabines. Lisette Euser: "Deze keuze brengt een stuk comfort met zich mee voor de chauffeurs, maar ook de uitstraling is belangrijk. Voor ons is het voordeel dat de chauffeurs erg tevreden zijn met de riante interieurs. Bovendien zorgt de uitstraling ervoor dat chauffeurs graag voor Euser willen werken."

Opvallend is de kleurkeuze. De twee nieuwe MAN’s zijn in de Euser- huisstijl gespoten en daarbij is er gekozen voor een wit gespoten grille. Het geeft de MAN-trucks een geheel eigen en herkenbaar uiterlijk.