Clicky


Ewals Cargo Care heeft goedkeuring van Lorry-Rail voor vervoer van banden middels zeiltrailers

Ewals Cargo Care heeft goedkeuring van Lorry-Rail voor vervoer van banden middels zeiltrailers
20-03-2015 10:39 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

TEGELEN - Op donderdag 12 maart 2015 werd in samenwerking met Lorry-Rail voor het eerst in de geschiedenis van intermodaal transport een proeflading gedaan met een zeiltrailer vol autobanden via het spoortraject van Bettembourg (LUX) naar Le Boulou in het uiterste zuiden van Frankrijk.

Tot dan toe was het vervoer van banden in een zeiltrailer over de Lorry-Rail onmogelijk vanwege de uitdijende zeilen bij lading zoals banden. Doordat de lading uitdijt tijdens het vervoer overschreed de trailer regelmatig de maximale toegestane breedte en werd deze afgekeurd voor transport op de trein.

De Mega Huckepack XLS trailer, die circa twee jaar geleden door Ewals Cargo Care werd gelanceerd,  heeft zich echter bewezen als oplossing voor dit bekende probleem. De XLS trailer combineert extra verstevigde en aan te spannen zijwanden met een afwezigheid van losse onderdelen, waardoor het de ideale oplossing blijkt voor transport van bijvoorbeeld banden. Dit was al bewezen voor transport op de weg. Nu is er dan ook de officiële goedkeuring voor transport over één van de belangrijkste intermodale aders van Europa. Voor deze test werd een volle lading banden vervoert, afkomstig van Goodyear.

Nu de eerste banden vervoerd zijn, en de goedkeuring van de benodigde instanties officieel binnen is, ligt het spoor open voor het vervoer van deze uitdijende ladingen. Daarmee heeft de Mega Huckepack XLS trailer nu ook op het spoor haar superioriteit bewezen op het gebied van veiligheid en efficiëntie.