Clicky


Parckr App voorspelt waar vrachtwagenchauffeurs veilig kunnen parkeren

Parckr App voorspelt waar vrachtwagenchauffeurs veilig kunnen parkeren
18-03-2015 16:38 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Vandaag lanceert Parckr haar smartphone app voor internationale vrachtwagenchauffeurs. Aan het eind van de toegestane rijtijd moeten chauffeurs soms noodgedwongen parkeren op overvolle, onveilige of oncomfortabele parkeerplaatsen. De Parckr App toont chauffeurs welke parkeerplaatsen er op hun route liggen en voorspelt hoe druk het is op die parkeerplaatsen.

Vrachtwagenchauffeurs kunnen met Parckr vooruitplannen zodat ze overvolle parkeerplaatsen kunnen vermijden en op tijd een veilige en comfortabele parkeerplaats kunnen vinden. Parckr geeft informatie over meer dan 2.000 parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

De App is gratis beschikbaar voor Android en iPhone en beschikbaar in Nederlands, Engels, Frans, Duits en Pools.

Parckr is de eerste smartphone app die de bezettingsgraden van parkeerplaatsen voor vrachtwagens kan voorspellen. Tom van de Ven van Parckr zegt daarover: “De voorspellingen van Parckr zijn gebaseerd op een slim computermodel dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en big data analytics. Het combineert data van GPS-volgsystemen met feedback van app-gebruikers om chauffeurs te informeren waar er plek is om te parkeren”.

De feedback die chauffeurs in de app kunnen geven wordt onmiddellijk verwerkt in de voorspellingen die andere chauffeurs te zien krijgen. De Parckr app geeft ook up-to-date informatie over de voorzieningen van elke parkeerplaats, zoals tankstations, restaurants, WIFI, sanitaire voorzieningen, etc. Chauffeurs kunnen hun ervaringen delen door voorzieningen te beoordelen en te voorzien van commentaar. Zo helpen chauffeurs elkaar om veilig en comfortabel te parkeren.

Tom van de Ven: “Vrachtwagenchauffeurs doen belangrijk werk. Wij willen hen de waardering geven die zij verdienen door voor hen de beste apps te maken die er zijn. Wij hebben hard gewerkt aan deze app en hopen dat de chauffeurs er blij mee zullen zijn.”

De ontwikkeling van Parckr werd gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Referentiedata werd verzameld met de real-time truck counting sensors van Tinynode. De Parckr app is vanaf vandaag gratis te downloaden van de Apple App Store en Google Play