Clicky


Donderwinkel kiest Volvo FH voor inzet LZV

Donderwinkel kiest Volvo FH voor inzet LZV
18-03-2015 10:11 | Volvo | auteur De Redactie

STEENDEREN - Onlangs zijn er vier nieuwe Volvo’s type FH 4x2T, 420 pk en 460 pk met Globetrotter cabine aan het wagenpark van Donderwinkel Transport uit Steenderen toegevoegd. Drie van de vier zijn voorzien van een Estepe 4,5t midlift as die tevens geschikt zijn voor LZV-inzet. De nieuwe voertuigen zijn geleverd door Volvo Trucks dealer Paashuis Bedrijfswagens.

De nieuwe trekkers zijn onder andere voorzien van een Fuel & Economy-pakket en een Airflow-pakket. Bas van Riel: “Wij hebben voor de Volvo FH met I-Shift gekozen, vooral vanwege het gunstige brandstofverbruik en de goede relatie met Volvo Trucks dealer Paashuis.  Ze leveren een uitstekende service en denken goed mee bij het specificeren van onze trucks.

Inzet

De Volvo FH trekkers  worden voor het transport van verse en diepgevroren aardappelproducten hoofdzakelijk ingezet in de Benelux met uitschieters naar Duitsland en Frankrijk. “Om aslastoverschrijding te voorkomen  hebben we gekozen voor een door Estepe bijgeplaatste midliftas, in dit geval kwam dat beter uit dan een voorloopas. Ze worden ingezet als normale combinatie maar ook als LZV met een jaarkilometrage van rond de 140.000 kilometer”, vertelt Bas van Riel.

Dijk van een truck

De chauffeurs van Donderwinkel zijn erg enthousiast over de nieuwe trucks. Ze zijn vooral vol lof over de ruimte en het comfort in de cabine: “Alles zit op een logische plek en binnen handbereik. In de praktijk blijkt de Volvo FH zeer comfortabel en is het bedieningsgemak fantastisch. De eerste reacties zijn dan ook enorm positief. Het is echt een dijk van een truck die de beloften nu al meer dan waarmaakt. Ook zijn we zeer tevreden over het uiterlijk, mede door de meegespoten sideskirts en bumpers”, aldus één van de medewerkers.

Familiebedrijf

Donderwinkel is een familiebedrijf met een rijke  historie die terugvoert tot 1852. De eerste generatie was actief in de bosbouw en voor Steenderense boeren. Later ontstond er een bodedienst die de winkeliers in Steenderen bevoorraadde vanuit het nabijgelegen Zutphen. Bas van Riel is de vijfde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Inmiddels rijdt het bedrijf met 30 eenheden, gespecialiseerd in nationale distributie en koel/vries transport voor grote klanten als Aviko en Paperlinx.