Clicky


GEFCO viert dertigjarig jubileum in Spanje

GEFCO viert dertigjarig jubileum in Spanje
17-03-2015 14:17 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

COURBEVOIE - GEFCO is dit jaar precies dertig jaar actief in de Spaanse transport en logistiek. Met een stabiele top 3-positie in deze sterk concurrerende markt en de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur, Julián Navarro, genoeg reden om dit jubileum op 5 maart jongstleden te vieren. Onder andere Luc Nadal, voorzitter van de Raad van Bestuur van de GEFCO Groep, medewerkers van GEFCO Spanje en veel journalisten gaven acte de présence.

GEFCO Spanje, toonaangevend in haar markt

GEFCO Spanje is al sinds 1985 actief en één van de eerste dochters van de GEFCO Groep. GEFCO Spanje is één van de grootste spelers in de transport- en logistiekmarkt en realiseerde een omzet van € 310 miljoen in 2013. Dit komt neer op ruim 7% van de omzet van de totale GEFCO Groep.

GEFCO heeft de afgelopen dertig jaar zijn netwerk uitgebreid door regelmatig nieuwe logistiekcentra te openen, nieuwe diensten te ontwikkelen en het klantenbestand, dat inmiddels bestaat uit 5.500 bedrijven, continu te vergroten. GEFCO Spanje beschikt over 36 logistiekvestigingen, 839 medewerkers en beheert de goederenstromen van vooraanstaande industriële groepen uit diverse sectoren, waaronder consumentengoederen (Dia, Alcampo), elektronica, lucht- en ruimtevaart, motoren, gezondheid en beauty (L'Oréal) en automotive (Delphi, Fiat, Chrysler en PSA Peugeot Citroën, een zeer trouwe klant).

GEFCO Spanje staat bekend om de betrouwbaarheid van zijn diensten. Het heeft zijn knowhow ingezet uit de jarenlange ervaring in de automotive logistiek, een van de meest veeleisende sectoren. Het kan daarmee voldoen  aan de toenemende wensen van nationale en internationale klanten die vaak te maken hebben met mondiale en complexe uitdagingen.

GEFCO Spanje levert het volledige spectrum aan diensten dat de Groep te bieden heeft: diensten met toegevoegde waarde voor depot logistiek, transport over land, over zee en door de lucht, automotive logistiek en fiscale en douanevertegenwoordiging. Het bedrijf kan dankzij zijn structuur de volledige toeleveringsketen bedienen en zet totaaloplossingen in om te voldoen aan de meest gedetailleerde industriële eisen.

Goede prestaties in economisch moeilijke tijden

De logistieke sector is verantwoordelijk voor 5,5% van het BNP van Spanje en is dus een belangrijk onderdeel van de Spaanse economie. Bovendien is het een zeer concurrerende sector, met een omzet van € 3,6 miljard in 2013[1] voor de 175 grootste stakeholders. GEFCO Spanje vertegenwoordigt 9,5% van deze markt.

In 2014 wist GEFCO Spanje zijn leidende positie te behouden dankzij een aantal belangrijke successen, zoals contracten met grote, wereldwijd actieve groepen (World Duty Free Group, DFG en dochter Pavestone), de eerste stappen op de markt voor temperatuurgereguleerd transport (samenwerking met Panstar) en een nieuw FVL-aanbod (Finished Vehicle Logistics, logistiek voor voltooide voertuigen) voor spoortransport. Het betrof contracten met industriële groepen die actief zijn in diverse sectoren (High & Heavy, voeding, retail sales) en vormde zo een bewijs van de resultaten van GEFCO’s diversificatiestrategie op mondiaal en lokaal niveau.

Het herstel van de automotive sector, dat vooral dankzij het nationale plan ter ondersteuning van de automotive sector (Pive) is gerealiseerd, droeg extra bij aan de omzet. De verkoop in 2014 steeg met in totaal 855.308 voertuigregistraties, een stijging van 18,4% ten opzichte van 2013.

GEFCO actief in de voorhoede van de Europese logistiek

GEFCO Spanje speelt ook een belangrijke rol bij de implementatie van het 7-jarige 4PL[2]-contract met General Motors, dat het beheer en de optimalisatie van zijn gehele logistiekketen in Europa en Rusland aan GEFCO toevertrouwt. Dit contract betreft meer dan een miljoen voertuigen per jaar en levert GEFCO een positie op in de voorhoede van de logistiek in de Europese automotive sector. Daarnaast is GEFCO Spanje, net als de gehele GEFCO Groep, gericht op verdere investeringen in informatiesystemen, wat gelijkstaat aan verbeterd concurrentievermogen. Daardoor kan het zijn klanten traceerbaarheid van hun transport bieden en goederenstromen optimaliseren.

Nieuwe algemeen directeur GEFCO Spanje

2015 brengt ook een verandering in het bestuur met zich mee. Julián Navarro volgt de afgetreden Dulsé Díaz op als algemeen directeur van GEFCO Spanje. De heer Navarro (49) is sinds 1988 werkzaam bij GEFCO en stond tussen 2009 en 2014 aan het hoofd van GEFCO's dochters in Argentinië en Chili.

Hij zal een beroep doen op de vermaarde ervaring die GEFCO Spanje de afgelopen dertig jaar heeft opgedaan en zal, net als zijn voorganger, de doelstellingen op het gebied van concurrentievermogen en productiviteit verder nastreven.

"GEFCO Spanje heeft een belangrijke rol binnen de GEFCO Groep. De erkende expertise en geografische ligging geven deze dochter waardevolle voordelen voor de ontwikkeling van de business in de Maghreb-regio en Latijns-Amerika. Het zijn vooral de proactieve diversificatiestrategie en de motivatie van de teams die GEFCO Spanje een belangrijke rol geven in de ambitieuze ontwikkelingsstrategie van de GEFCO Groep, met als doel een verdubbeling van de omzet in 2020," aldus Luc Nadal, voorzitter van de Raad van Bestuur van GEFCO.