Clicky


DSM stoot opnieuw bedrijfsonderdelen af

DSM stoot opnieuw bedrijfsonderdelen af
16-03-2015 10:50 | Algemeen | auteur De Redactie

Chemiebedrijf DSM brengt opnieuw een aantal bedrijfsonderdelen onder bij een investeringsmaatschappij (CVC Capital Partners). Het gaat om de bedrijfsonderdelen Polymer Intermediates (ook bekend onder Caprolactam en ACN, in Sittard/Geleen) en Composite Resins (in Schoonebeek/Zwolle). Het gaat in totaal om ongeveer 575 werknemers meldt CNV Vakmensen maandag.

"DSM verkoopt de laatste jaren in sneltreinvaart bedrijfsonderdelen aan investeringsmaatschappijen", zegt Ron Smeets, bestuurder bij CNV Vakmensen. "Het bedrijf investeert wel, maar niet in werkgelegenheid in Nederland, waar uiteindelijk toch de bakermat van het bedrijf ligt. Na deze outsourcing blijven er in Nederland nog een kleine 5.000 werknemers over. Het wordt alleen maar minder. Hoe lang blijf je dan nog koninklijk? Ik maak me daar zorgen over."

Personeelsbijeenkomsten

De werknemers worden vandaag geïnformeerd, om 10.00 uur in Urmond en om 13.00 in Schoonebeek. DSM wil de outsourcing in het derde kwartaal rond hebben.

CVC Capital Partners

Smeets heeft CVC Capital Partners gevraagd welke plannen het met de bedrijfsonderdelen heeft. "Investeringsmaatschappijen staan bekend om hun korte-termijnstrategie. Doel is toch vooral om eraan te verdienen. CVC Capital Partners heeft ons echter verzekerd dat het niet de bedoeling is om de bedrijfsonderdelen te strippen en op korte termijn weer door te verkopen. Daar moeten we dan maar op vertrouwen."

Cao

Bij de outsourcing verdwijnen geen banen. Ook houden de werknemers hun arbeidsvoorwaarden. Smeets: "De cao van DSM blijft de basis, ook bij toekomstige onderhandelingen."