Clicky


Kamervragen over vertragingen Rotterdamse Haven

Kamervragen over vertragingen Rotterdamse Haven
14-03-2015 11:00 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het lid Albert de Vries van de PvdA heeft vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan de Minister van Infrastructuur en Milieu over de vertragingen in de Rotterdamse Haven.

De Vries wil van de minister weten of zij op de hoogte is van de brandbrief die het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en de Vereniging van Nederlandse Inland Terminal Operators (VITO) op 3 maart 2015 aan haar hebben verzonden?

Ook wil de PvdA weten of het waar is dat opnieuw ernstige congestie dreigt in de Rotterdamse haven, aangezien de nieuwe containerterminals op de Tweede Maasvlakte niet op tijd klaar zijn om de groeiende ladingstroom in de Rotterdamse haven op te kunnen vangen.

"Wat zijn de redenen voor de vertraging bij de ingebruikstelling van de nieuwe terminals op de Tweede Maasvlakte? Welke acties heeft u ondernomen/onderneemt u samen met het Havenbedrijf Rotterdam om de nieuwe terminals zo snel als mogelijk in bedrijf te hebben?", wil de Vries weten.

Daarnaast wil de Vries weten of de langdurige congestieproblemen ook gevolgen hebben voor de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven.

Ook het jarenlange conflict tussen de Rotterdamse haven en ECT wordt ter sprake gebracht: "Welke rol speelt de nasleep van het jarenlange conflict in de Rotterdamse haven tussen Europe Container Terminals (ECT) en het Havenbedrijf over de toelating van nieuwe stuwadoors op de Tweede Maasvlakte?"