Clicky


TNT opent luchtbrug naar Tel Aviv

TNT opent luchtbrug naar Tel Aviv
13-03-2015 16:34 | Luchtvracht | auteur De Redactie

TNT heeft een pakjesluchtbrug geopend van Luik naar Tel Aviv geopend, waardoor de bezorgtijd met een dag wordt versneld. De pakket- en vrachtvervoerder vliegt nu vijf maal per week op en neer tussen Luik en Tel Aviv en TNT speelt hiermee in op de mogelijkheid van verdere groei voor het bedrijf in Israel, deelde TNT donderdag mee.

De Nederlandse vrachtvervoerder heeft een groot distributiecentrum op de luchthaven van Luik. Volgens TNT zal de vraag naar hun diensten groeien, zeker wanneer men in ogenschouw neemt dat de EU de grootste handelspartner van Israel is. De groei zit hem vooral in het vervoer van elektronische producten, medische hulpmiddelen, machines en textiel van en naar Israel. De dienst is een uitbreiding op de strategie die TNT voor ogen heeft om de internationale luchtvaartdivisie van het bedrijf te versterken en te laten groeien.

De TNT maakt bij het vervoer vooral gebruik van de Boeing 737. Het bedrijf heeft ongeveer 20 van deze vliegtuigen in haar stal, die vooral worden gebruikt voor korte en middellange vluchten. Naast de Boeing 737 beschikt het bedrijf nog over andere toestellen zoals de BAe 146, Airbus A300, Boeing 777 en Boeing 747’s