Clicky


Maiden call MSC Oscar bij ECT

Maiden call MSC Oscar bij ECT
11-03-2015 17:06 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vandaag heeft de MSC Oscar tijdens haar maiden trip in Europa de ECT Delta Terminal aangelopen. De MSC Oscar van Mediterranean Shipping Company is op dit moment het grootste containerschip ter wereld met een capaciteit van 19.224 TEU en een lengte van ruim 395 meter.

De MSC Oscar is in korte tijd het zoveelste bewijs dat de schaalvergroting in de scheepvaart niet alleen doorzet, maar zelfs in een versnelling lijkt te zijn gekomen. ECT loopt middels forse investeringen in haar terminals in de pas met deze ontwikkelingen.

Zowel de ECT Delta Terminal als de Euromax Terminal Rotterdam op de Maasvlakte zijn volledig uitgerust om de grootste containerschepen ter wereld af te handelen. Hetgeen ook blijkt uit het feit dat ECT de laatste vijf weken meer dan 100.000 deepsea- en feedermoves per week heeft behandeld; een record.

De grotere hoeveelheden containers die van en naar het achterland vervoerd moeten worden zijn een andere uitdaging van deze schaalvergroting. Via dochteronderneming European Gateway Services biedt ECT een optimale en duurzame afhandeling van het achterlandvervoer.