Clicky


D’eer Kruibeke investeert met 16 nieuwe Scania's optimaal in de toekomst

D’eer Kruibeke investeert met 16 nieuwe Scania's optimaal in de toekomst
10-03-2015 11:28 | SCANIA | auteur De Redactie

KRUIBEKE(B) - D’Eer Transport + Services uit het Belgische Kruibeke nam onlangs zestien nieuwe Scania R450 trekkers in gebruik. Later zal nog een viertal R450 6x2/4 trekkers volgen. De nieuwe voertuigen zijn uitgerust met de zeer zuinige 450 pk 13 liter motor. Deze voldoet aan Euro 6 door alleen gebruik te maken van SCR nabehandeling.

Het resultaat is een motor met een zeer laag brandstofverbruik die optimaal bijdraagt aan de Total Cost of Ownership. De lage CO2-uitstoot van de nieuwe voertuigen past volledig in het duurzaamheidsbeleid van D’Eer Transport + Services. Zo investeert het bedrijf niet alleen in het hoogste rendement per ton/kilometer, maar dragen de motoren ook bij aan een lage milieu-impact. De nieuwe Scania’s zijn geleverd door de vestiging van Scania Belgium te Drongen.

Manager Hans D’Eer: “De nieuwe Scania’s zijn ter vervanging van twintig Daf trucks. Wat bij ons met name de doorslag heeft gegeven is het feit dat Scania met Euro 6 het brandstofverbruik prima onder controle heeft. Met de 140.000 kilometer die wij per jaar rijden, zit daar grote winst. Wij hebben nog meer Scania’s in ons wagenpark en daarmee hebben we prima ervaringen opgedaan met de lokale Scaniadealer. De onderhoudskosten zijn laag en ze begrijpen onze business als geen ander. Tenslotte blijft een Scania natuurlijk een prima visitekaartje met een ijzersterk imago; vooral als je zo’n imposante Topline ziet.” 

De nieuwe Scania trekkers zullen in het wagenpark van D’Eer Transport + Services worden ingezet voor containertransport; voornamelijk in Benelux en Frankrijk. Het bedrijf, met de hoofdzetel in de Kruibekeekse bedrijvenzone Hogenakkerhoek/Zwaluwbeek, heeft een eigen containerdepot met reachstacker. De huifwagens rijden voornamelijk met hout tussen België en Frankrijk. Bij D’Eer zijn 52 medewerkers in dienst en het wagenpark omvat 37 voertuigen.

In recente Europese tests hebben de nieuwe Scania 410 en 450 pk SCR-only motoren uitstekend gepresteerd. Beide moren hebben in diverse magazines nieuwe verbruiksrecords gevestigd. In Duitsland ontving de 410 pk motor de Green Truck Award 2014.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus