Clicky


‘The Package’ zoekt ondernemers met duurzame verpakkingswens

‘The Package’ zoekt ondernemers met duurzame verpakkingswens
05-03-2015 19:44 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

WEERT - Crowdfundingplatform Oneplanetcrowd en verpakkingsspecialist Moonen Packaging organiseren samen The Pack Challenge. Dit is een competitie voor ondernemers die voor hun product een duurzaam verpakkingstraject kunnen winnen. Zowel ondernemers met een bestaand consumentenproduct, als uitvinders van een revolutionaire, milieuvriendelijke, verpakkingsoplossing maken kans op ‘The Package’. Zij kunnen uiterlijk 3 april hun project indienen.

De competitie en prijs

De wedstrijd heeft als doel om innovatieve ondernemers te stimuleren en inspireren om voor duurzame verpakkings-en logistieke oplossingen te kiezen. Zij hebben vaak weinig kennis van de beschikbare oplossingen met natuurlijke grondstoffen en CO2-neutrale distributie, die toch een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Moonen Packaging en Oneplanetcrowd zorgen dat de winnaars van de wedstrijd de meest efficiënte en milieuvriendelijke verpakkingsoplossing krijgen. Het prijzenpakket heeft een waarde van €5000 en bestaat uit een volledig advies- en ontwikkeltraject.

Sterk businessplan            

Moonen Packaging is Europees koploper in het ontwikkelen van duurzame verpakkingsoplossingen. Oneplanetcrowd is hét aangewezen crowdfundingplatform voor duurzame ondernemers die financiering zoeken. Samen blijkt dit een waardevolle totaaloplossing voor ondernemers.


Gé Moonen

“Het maakt je businessplan sterker”, vindt CEO Gé Moonen, “als je een innovatief en duurzaam product ontwikkelt en laat zien dat je ook hebt nagedacht over een milieuvriendelijke verpakking en efficiënte distributie. Het is een extra argument waarmee je crowdfunders van Oneplanetcrowd verleidt om in je product te investeren. Wij willen met de Package Challenge laten zien dat het al kan. Dat je met de juiste kennis en partners een duurzaam verpakkingsconcept en een logistieke oplossing kunt realiseren die echt toekomstbestendig is.”

Crowdfunding

Via Oneplanetcrowd kunnen consumenten investeren in duurzame ondernemingen. In ruil ontvangen zie verschillende tegenprestaties, zoals een nieuw duurzaam product of een aantrekkelijke rente. In samenwerking met Moonen Packaging worden uit alle deelnemers van het crowdfundingplatform 2 projecten geselecteerd, waarvoor een volledig verpakkingsadvies en ontwikkeltraject wordt verzorgd.

Aanmelding

Bedrijven met een innovatief duurzaam consumentenproduct kunnen zich tot  uiterlijk 3 april aanmelden via de website van Moonen Packaging. De winnaars van de Package Challenge worden bekendgemaakt tijdens  Brainpack2015. De derde editie van dit groene inspiratie event van Moonen wordt op 4 juni 2015 georganiseerd. Tijdens Brainpack worden alle winnaars van de Challenge nog eens uitgebreid onder de aandacht gebracht bij een groot aantal duurzame professionals uit uiteenlopende branches.