Clicky


Transportsector België herhaalt: 'Geen kilometerheffing zonder tegemoetkomingen'

Transportsector België herhaalt: 'Geen kilometerheffing zonder tegemoetkomingen'
05-03-2015 10:00 | België | auteur De Redactie

BRUSSEL - FEBETRA, TLV en UPTR, de drie organisaties voor de sector transport en logistiek in België, blijven ongerust over de plannen voor een kilometerheffing in België.

UPTR, FEBETRA en TLV vertegenwoordigen de professionele vervoerders die instaan voor het overgrote deel van alle vrachtwagenkilometers in België. Met de plannen van de drie gewesten wordt de transportsector dan ook verreweg het zwaarst getroffen.

TLV, UPTR en FEBETRA kunnen, na een eerste overlegronde op de drie gewesten, alleen maar vaststellen dat hun eisen nog niet positief beantwoord zijn. Geen enkele gewestregering is bereid om een kilometerheffing voor personenwagens tegelijk met vrachtwagens te bespreken. Hierdoor wordt de kilometerheffing voor vrachtwagens een slag in het water in de bestrijding van congestie.

Onder huidige omstandigheden is er geen draagvlak bij de vervoerders voor de heffing. De transportsector verwacht dan ook tegemoetkomingen van de gewesten en herhaalt haar eisen.

De Belgische transportsector is van oordeel dat, zo lang er over het gehele eisenpakket geen akkoord is, de steun van de vervoerders en hun organisaties voor de kilometerheffing helemaal wegvalt.