Clicky


Nieuwe op maat gemaakte opleggers voor Synerlogic

Nieuwe op maat gemaakte opleggers voor Synerlogic
04-03-2015 19:04 | Trailers | auteur De Redactie

DUIVEN - Synerlogic B.V. uit Duiven heeft onlangs vier op maat gemaakte opleggers van Carrosseriefabriek Willemsen B.V. in gebruik genomen. “We hebben een uitgebreid marktonderzoek gedaan”, aldus Paul van Beelen, wagenparkbeheerder van Synerlogic. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor Carrosseriefabriek Willemsen vanwege de hoge kwaliteit en de positieve ervaringen uit het verleden.”

Synerlogic heeft gekozen voor een Pacton-chassis waarop een gesloten opbouw is geplaatst. Alle chassis zijn voorzien van een gestuurde achteras en een voorste hefas. Bovendien zijn alle chassis uitgerust met ABS/EBS, Wabco RSS (anti-kantelsysteem) en een Wabco Smartboard.

Een uitdrukkelijke wens van Synerlogic was, vanwege het vervoer van ADR-goederen, een laadvloer die bestand is tegen chemicaliën en een mogelijkheid om gelekte vloeistoffen op te kunnen vangen. Willemsen heeft dit opgelost door een RVS-goot te combineren met een V-groefprofiel waardoor sjorogen en goot gecombineerd worden. De toplaag van de laadvloer is in speciaal polyester uitgevoerd.

Peter Drost, bedrijfsleider Carrosseriefabriek Willemsen: “Om de belasting van laden en lossen met heftrucks aan te kunnen, is de opbouw uitgevoerd met een zogenaamd ‘badkuipprofiel’ waarbij de stootrand vastgelast is aan de dwarsdragers van het chassis. Daarnaast is de laatste meter van de laadvloer uitgevoerd in RVS tranenplaat.”

Synerlogic levert voor haar verkoopentiteiten Lely Consumables, In2Food en K-apex (dier)voeding en reinigingsmiddelen aan veehouderijen, levensmiddelenindustrie en car- en truckwash. Omdat veel producten direct bij veehouders op het erf worden afgeleverd, is de oplegger voorzien van extra LED-verlichting voor een beter zicht. Tevens hebben de opleggers een 3-tons D’Hollandia onderschuivende laadklep in verzinkte uitvoering wat laden en lossen nog gemakkelijker maakt.

Stunnenberg Grafische Professionals verzorgde de belettering van de oplegger en trekker.