Clicky


Sitra bevestigt mono-merken beleid: 100 nieuwe LAG opleggers

Sitra bevestigt mono-merken beleid: 100 nieuwe LAG opleggers
04-03-2015 16:22 | Trailers | auteur De Redactie

Transportbedrijf Sitra start het jaar verschroeiend. Het Belgische bedrijf kende al een sterk 2014 dankzij investeringen in onder ander Euro 6 motoren en nieuwe kantoorgebouwen. Nu volgt er een vervolg op deze successen in samenwerking met LAG Trailers. Het bedrijf heeft momenteel 100 opleggers in bestelling bij de producent uit Bree in België.

Focus op multimodaal transport

De Sitra Group is de marktleider in België en behoort tot de Europese top drie in levensmiddelenvervoer. Om deze positie te handhaven investeert het bedrijf sterk in de vernieuwing van het materieel.

Deze vernieuwing manifesteert zich in een order van honderd opleggers bij LAG Trailers in Bree, België. In de recente bestelling vinden we vijftig bulkcontainers terug van 42 m³. Deze reeks wordt aangevuld met een extra serie LAG containerdragers en kipcontainerchassis. Sitra vervolledigt de bestelling met een reeks bulkopleggers van 45 m³ tot 61 m³.

Sitra staat bekend voor zijn multimodaal wagenpark. Met de nieuwe bestelling zet het bedrijf deze lijn duidelijk voort. Sitra’s CEO, Dieter Saelens legt de focus op intermodaal vervoer uit: "Met de huidige rij- en rusttijden wordt er veel meer verkoppeld dan voorheen. Daarom wordt er ook geïnvesteerd in veiligheid naar de klant en de chauffeur toe. Meer investeringen in het multimodaal transport komt de klant en het milieu ten goede."

Hofleverancier LAG Trailers

LAG Trailers is de huisleverancier van Sitra. Directeur Saelens is duidelijk over het mono-merken beleid dat Sitra leidt. "De voorbijgaande jaren en dit jaar hebben we terug fors geïnvesteerd in LAG opleggers om meer te standaardiseren en ook de noden van de klant te behartigen. Gezien de jarenlange samenwerking zijn we meer dan tevreden met LAG Trailers. Een mono-merken cultuur biedt meer voordelen, zeker omdat we zelf instaan voor het onderhoud."