Clicky


Nepagent besteelt Litouwers van duizenden euro's

Nepagent besteelt Litouwers van duizenden euro's
04-03-2015 14:52 | Misdaad | auteur De Redactie

ALMKERK - Een echtpaar uit Litouwen en een vriend van hen zijn woensdagmorgen rond 11.15 uur door een nepagent bestolen van enkele duizenden euro's, die zij bij zich hadden om auto's van te kopen. De politie heeft een aangifte van hen opgenomen.

Het echtpaar reed over de Provincialeweg N33 vanuit de richting van Waardhuizen in de richting van Almkerk. Ze wilden naar Gorinchem gaan om een auto te bekijken. Tijdens de rit kwam een zwarte Mercedes naast hen rijden. De bijrijder toonde hen een zwart hoesje met daarin een politie embleem. Hij gebaarde dat ze hem moesten volgen.

Op de eerste rotonde sloegen zij rechtsaf en stopten op de rijbaan achter de Mercedes. De bijrijder stapte uit die auto en vroeg naar de paspoorten. Ook vroeg hij hen wat ze kwamen doen. Daarna wilde hij het geld zien dat zij en hun passagier bij zich hadden. De Litouwers gaven de bankbiljetten, enkele duizenden euro's ,aan de 'controleur'' die daarmee richting zijn auto liep om het naar eigen zeggen op echtheid te controleren. Hierna stapte hij in de zwarte Mercedes nieuw stationmodel, waarna ze hard wegreden.

De politie is op zoek naar getuigen. Volgens de politie is de bijrijder 35 a 40 jaar oud, 1.80 meter, normaal postuur, brildragend, zwarte jas, blauwe broek, zwarte pet zonder opdruk, geen sieraden. Bestuurder: Man, 35 a 40 jaar oud, licht getint