Clicky


Dagvaarding Rabobank om verkoop renteswaps

Dagvaarding Rabobank om verkoop renteswaps
04-03-2015 09:58 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Rabobank wordt op korte termijn gedagvaard door de Stichting Renteswapschadeclaim vanwege vermeende wanpraktijken bij de verkoop van financiële producten aan 450 kleine en middelgrote ondernemers. Dat maakte Renteswapschadeclaim woensdag bekend.

Volgens de stichting heeft de bank financiële producten waarmee ingespeeld kan worden op wisselende rentestanden verkocht, terwijl medewerkers van Rabobank tegelijkertijd betrokken waren bij het manipuleren van het interbancaire rentetarief Euribor. Volgens Renteswapschadeclaim was met de wanpraktijken circa 10 miljard euro gemoeid. In november gaf de stichting nog een ultimatum aan de bank voor het met terugwerkende kracht ontbinden van de contracten, anders zou een dagvaarding de deur uitgaan.

De stichting stelt dat de affaire van directe invloed is op de balanspositie van Rabobank en dus de kredietbeoordeling van het concern. De kredietbeoordelaars Standard & Poor's en Moody's zijn daarom ingelicht over de zaak, aldus Renteswapschadeclaim. (Novum)