Clicky


MSC Oscar gearriveerd in Rotterdam

MSC Oscar gearriveerd in Rotterdam [+foto]
03-03-2015 19:07 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Dinsdagmiddag 3 maart is in de Rotterdamse haven het grootste containerschip ter wereld aangekomen. De MSC Oscar deed voor de eerste keerde Rotterdamse haven aan.

In januari werd de haven al aangedaan door de 'CSCL Globe', toen 's werelds grootste containerschip. Het gloednieuwe schip heeft een lengte van 395,4 meter, een breedte van 59 meter, een diepgang van 16 meter.

Het schip is niet langer dan de CSCL Globe (400 meter), maar kan 124 containers meer vervoeren. De MSC Oscar is zijn vaarschema begonnen in Azië, loopt vervolgens in Europa eerst Algeciras aan en vertrekt na de aanloop in Rotterdam richting Bremerhaven. Daarna bezoekt het schip nog Wilhelmshaven, nogmaals Rotterdam (op 9 maart) en ten slotte Felixstowe.

MSC, Mediterranean Shipping Company, is op één na de grootste containerrederij ter wereld. De rederij doet met wekelijks met tien tot vijftien schepen Rotterdam aan. "We zijn zeer blij met de komst van de MSC Oscar. Rotterdam is de perfecte haven voor deze klasse schepen. Dat wordt bevestigd door het vaarschema: de MSC Oscar loopt Rotterdam twee keer aan. MSC heeft de afgelopen jaren een stevige positie opgebouwd in Rotterdam. Ik hoop en verwacht dat de relatie MSC-Rotterdam de komende jaren alleen maar sterker wordt", aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf.

©Foto: ASMedia

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE