Clicky


Baby loopt hersenschudding op door asociale fietser

Baby loopt hersenschudding op door asociale fietser
03-03-2015 10:08 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - Een nog onbekende fietser liet een moeder en haar baby zondag 1 maart hulpeloos achter nadat hij hen omver gereden had op een voetgangersoversteekplaats op de Valkenboslaan in Den Haag. Het baby’tje liep bij de val een hersenschudding op, meldt de politie dinsdag.

Het slachtoffer, een 28-jarige Haagse, droeg haar baby in een draagzak en stak rond 16.30 uur via een voetgangersoversteekplaats de Valkenboslaan over. Een fietser gaf haar echter geen voorrang en reed hen aan. Moeder en dochtertje kwamen beiden ten val en de baby liep hierbij een hersenschudding op.

Ook de verdachte viel met zijn fiets, maar stond direct op en koos het hazenpad. Een alerte getuige, een 26-jarige Hagenaar, volgde de verdachte nog een tijdje maar raakte hem kwijt. Wel vonden agenten op zijn aanwijzing de fiets waar de verdachte op reed. Deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie zoekt getuigen van het incident.

De fietser droeg een blauwe jas en had een muts op zijn hoofd. Hij reed op een groene fiets vanaf de Valkenboslaan in de richting van de Boylestraat. Daar is hij te voet verder gegaan.