Clicky


Verbreding A1 Bunschoten-Hoevelaken van start

Verbreding A1 Bunschoten-Hoevelaken van start
02-03-2015 17:51 | Algemeen | auteur De Redactie

Maandag 2 maart starten de werkzaamheden voor de verbreding van de A1 tussen Bunschoten en Hoevelaken. Rijkswaterstaat verbreedt de A1 in de richting van Amsterdam richting Apeldoorn van twee naar drie rijstroken. Met de aanleg van een extra rijstrook neemt de filevorming op de A1 af. Het is het eerste project in een reeks aan projecten in de komende jaren op de A1. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2015 gereed.

Minister Schultz van Haegen: "Met de verbreding van de A1 Bunschoten richting Hoevelaken zorgen we voor een vlottere doorstroming van het verkeer in de regio Utrecht. Een goede bereikbaarheid van deze regio is van groot belang voor de economie."

De wegen rond Utrecht vormen de draaischijf van Nederland, waar verkeer vanuit de Randstad (Amsterdam, Schiphol, de Rotterdamse havens) naar de rest van Nederland en de andere landen rijdt. Bovendien werken en wonen veel mensen in Utrecht. Volgens verkeersprognoses verslechtert de verkeerssituatie in de toekomst als er niets gedaan wordt.

Voor de regio staan er daarom verschillende projecten op stapel. Vanaf begin 2015 werkt Rijkswaterstaat aan de verbreding van de A1 Bunschoten-Hoevelaken. Vervolgens staan tussen medio 2016 en eind 2018 de aanpassingen van de A27/A1 Aansluiting Utrecht-Noord – Knooppunt Eemnes – Aansluiting Bunschoten-Spakenburg gepland. De aanpak van het Knooppunt Hoevelaken bij Amersfoort volgt in 2019 – 2022. Deze aanpassingen moeten ervoor zorgen dat er in de regio’s Utrecht en Amersfoort minder files staan en de doorstroming verbetert.