Clicky


CHEP lanceert nieuw online trackingsysteem

CHEP lanceert nieuw online trackingsysteem
02-03-2015 15:38 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BRUSSEL - CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpoolingservices, kondigt vandaag een nieuw online trackingsysteem aan voor bestellingen op het Europese vasteland. Klanten krijgen hiermee inzicht in de geschatte aflevertijd (Estimated Time of Arrival, afgekort ETA) van CHEP-materieel. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat klanten sneller antwoorden krijgen op hun vragen, minder administratieve werkdruk hebben en hierdoor beter kunnen plannen.

De basis van het nieuwe systeem wordt gevormd door Portfolio+Plus™, de door CHEP ontwikkelde software voor het online plaatsen en volgen van bestellingen, en het geavanceerde LeanLogistics Transportation Management System (TMS)]. Zo kunnen klanten met één klik in Portfolio+Plus™ een ETA of afleveringsbewijs (Proof of Delivery, afgekort POD) voor pallet- en containerladingen aanvragen.

CAPSA, de grootste zuivelproducent van Spanje, nam deel aan een pilot. Pere Joan Massó, directeur logistiek en planning bij CAPSA: "Onze logistieke medewerkers hebben veel profijt van het nieuwe proces voor het online aanvragen van een ETA of POD. De wachttijd totdat we over de informatie beschikken is aanzienlijk verkort, waardoor het personeel op de vestiging efficiënter kan plannen en werken. Dit initiatief is zeer innovatief en CHEP onderscheidt zich hiermee van de concurrentie.”

Enrique García Montañés, CHEP Senior Vice President van Supply Chain in Europa: “De stroomlijning die Portfolio+Plus™ biedt, heeft het beheer van accounts, bestellingen en stromen als het ware getransformeerd. Onze klanten weten nu precies wanneer het CHEP-materieel wordt geleverd, waardoor het palletbeheer minder tijd vergt. Hierdoor kunnen zij zich concentreren op hun zakelijke activiteiten. Ze kunnen nu sneller dan ooit over de informatie beschikken."

CHEP bedient in Europa op jaarbasis meer dan 6000 routes en transporteurs leveren meer dan 600 miljoen CHEP-pallets en -containers over 284 miljoen kilometer.