Clicky


GEBA Trans opent vestiging in Rotterdamse haven voor intermodale-, zee- en luchtvracht

GEBA Trans opent vestiging in Rotterdamse haven voor intermodale-, zee- en luchtvracht
02-03-2015 11:29 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VENLO/ROTTERDAM - Logistiek dienstverlener GEBA Trans, met hoofdvestiging in Venlo, opent op 1 maart haar vestiging in het hart van de Rotterdamse haven. Vanuit het kantoor aan het Parmentierplein in de Waalhaven gaat het dedicated klanten bedienen die behoefte hebben aan ondersteuning voor de afhandeling van intermodaal vervoer, zee- en luchtvracht. “We zien mogelijkheden om onze bestaande klanten vanuit Rotterdam beter te bedienen met hun zee- en luchtvrachtbehoeften. Maar ook slaan we met deze opening een intermodale brug tussen deep sea en multimodaal vervoer”, vertelt Fred Spijksma, managing director bij GEBA Trans. 

De uitbreiding met een tweede kantoor in Europa’s belangrijkste mainport is volgens Spijksma een logische in de ontwikkeling van GEBA Trans. De logistiek dienstverlener heeft zich ontwikkeld van een expediteur tot een aanbieder van vrijwel alle denkbare logistieke diensten en mag zich inmiddels full-service provider noemen. Het maakt daarbij gebruik van slimme ICT-oplossingen en korte communicatielijnen. “Daarmee kunnen we onze klanten de beste oplossing bieden waarbij we gebruik maken van alle logistieke disciplines.”

Toegevoegde waarde vanuit Rotterdam

“Dat we onze klanten toegevoegde waarde willen bieden en volledig willen ontzorgen is een heel bewuste keuze geweest en een kantoor in Rotterdam is daarbij onmisbaar.” Met de keuze voor Rotterdam als vestigingsplaats beschikt de logistiek dienstverlener over een uitbreiding van zijn aanwezigheid op de belangrijke economische corridor Rotterdam-Venlo.

Toename aantal duurzame logistieke bewegingen

Met de opening van het kantoor in Rotterdam nemen de mogelijkheden van het bewust duurzaam opererende GEBA Trans nog verder toe. Managing director Spijksma verwacht dat de vraag naar duurzame logistieke bewegingen ook in een huidige aantrekkende vervoersmarkt zal toenemen.

Deep sea en intermodaal gecombineerd

In Rotterdam zit GEBA Trans dicht op de goederen die vanuit Venlo en het achterliggende Europese continent over de weg en via intermodale diensten naar de haven worden vervoerd. Vanuit de havenstad kan GEBA Trans bovendien snel en effectief inspelen op de goederenstromen die afkomstig zijn uit alle windstreken of daar juist naartoe dienen te worden vervoerd. “We richten ons heel bewust op het leveren van toegevoegde waarde voor de goederenstromen van voornamelijk mkb-ondernemingen.

Experts op kantoor in Waalhaven

De groei die GEBA Trans heeft doorgemaakt resulteert inmiddels in een omzet van ruim vijftien miljoen euro, behaald met 21 medewerkers. De Rotterdamse vestiging in de Waalhaven start met twee medewerkers, aangevuld met de ervaring en het netwerk van de managing director. Ingrid van Oest is een expert op het gebied van intermodale stromen, Auke van Santen beschikt over een wereldwijd netwerk in het containervervoer.