Clicky


Blatter hint naar racisme in Europa League

Blatter hint naar racisme in Europa League
27-02-2015 13:24 | Sport | auteur De Redactie

RIJSWIJK - FIFA-preses Sepp Blatter heeft zich vrijdag op de sociale media uitgelaten over de onrustige duels in de Europa League van donderdagavond. De Zwitserse voorzitter van de wereldvoetbalbond deed dat via Twitter. "Schaamtevolle beelden van geweld en racisme donderdagavond", aldus Blatter. "Het gehele voetbal moet de regels hanteren die we in 2013 hebben opgesteld om discriminatie te bestrijden."

Hoewel Blatter geen clubs of wedstrijden noemt is het aannemelijk dat hij onder meer hint naar het duel van Feyenoord met AS Roma in De Kuip. In de eerste helft werd de wedstrijd korte tijd onderbroken toen er een opblaasbare banaan op het veld gegooid, die al dan niet toevallig bij de donkere speler Gervinho terechtkwam. De scheidsrechter en enkele spelers van Roma legden direct de link met racisme. In de tweede helft werd het duel zon twintig minuten stilgelegd toen supporters allerhande andere dingen op het veld gooiden.

Blatter richt zich mogelijk ook op het duel tussen Dinamo Kiev en En Avant Guingamp, waar supportersgroepen slaags met elkaar raakten.