Clicky


FNV wil snel met DSV Solutions onderhandelen over cao

FNV wil snel met DSV Solutions onderhandelen over cao
27-02-2015 11:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

FNV Transport en Logistiek wil zo snel mogelijk om de tafel met DSV Solutions. Inzet van de onderhandelingen is een nieuwe bedrijfs-cao bij de logistieke dienstverlener. De huidige cao loopt af op 1 april 2015.

De digitale cao-enquête, die FNV Transport en Logistiek heeft uitgeschreven voor de werknemers van DSV Solutions, is door tweehonderd medewerkers ingevuld. Naar aanleiding van de uitkomst van de enquête heeft de landelijke FNV kadergroep een voorstellenbrief opgesteld.

'Eisen zijn duidelijk en pittig'

Henri Janssen, bestuurder van FNV Transport en logistiek: “De eisen die uit de enquête naar voren komen, zijn duidelijk en pittig. Maar ze doen zeker recht aan de wereldwijde goede financiële prestatie van DSV, dat het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal van 2015 met vijf procent opvoerde naar 98 miljoen euro. Ze doen ook recht aan de door DSV zelf vastgestelde arbeidsvoorwaardelijke achterstand  ten opzichte van andere logistieke dienstverleners en aan de huidige beroerde positie van flexwerkers binnen DSV.”

DSV Solutions heeft nog steeds geen onderhandelingsdata vastgelegd. Janssen: “Uiteraard willen wij zo snel mogelijk met DSV om de tafel om in een goed overleg tot een mooi cao-resultaat te komen. Wij zullen DSV dan ook oproepen om zo snel mogelijk met een datum te komen.”