Clicky


Volvo FH16 750 Volvo Ocean Race voor Sem Groentjes

Volvo FH16 750 Volvo Ocean Race voor Sem Groentjes
26-02-2015 10:10 | Volvo | auteur De Redactie

De nieuwe Volvo FH16 750 van Sem Groentjes in Volvo Ocean Race uitvoering is een opvallende verschijning. Veiligheid, zuinig rijden en comfort komen samen voor Sem Groentjes in deze trekker, die vooral ingezet wordt voor transport naar Scandinavië. De truck werd geleverd door Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens.

Sem Groentjes is 25 jaar eigen rijder en absoluut Volvo Trucks-fan: “Voor mij is het een manier van leven. Ik heb een vaste opdrachtgever in Zweden en maak iedere week een rit naar een zeepfabriek. Ik laad in Nederland grondstoffen voor de productie en neem het kant en klare product mee terug. De zelfstandigheid die ik daarmee heb, waardeer ik zeer, nog steeds, zelfs na 25 jaar.” De nieuwe truck van Sem Groentjes is een Volvo FH16 750 Euro 6 in een Volvo Ocean Race uitvoering. Dat wil zeggen dat Sem zijn eigen groene kleur, die hij sinds Volvo 70 jaar bestond, geadopteerd heeft, nog steeds als ondergrond voor zijn truck heeft.

Veiligheid

“Ik heb gekozen voor veiligheid, zowel voor mijzelf als voor de medeweggebruiker. Dat betekent dat letterlijk alle mogelijke veiligheidsopties erop zitten. Het zijn steeds belangrijke innovaties van Volvo, onder meer Forward Collision Warning met noodremfunctie, maar ook zaken als Adaptive Cruise Control en Lane Keeping Support. Daarnaast speelt brandstofverbruik voor mij een rol. In mijn geval is dat niet in tegenspraak met het aantal pk’s. Je zult de paardenkrachten moeten aanspreken wanneer nodig. Het gaat ook om een zo hoog mogelijke kruissnelheid te kunnen rijden. De truck is bijvoorbeeld ook uitgerust met I-See. Hij kent mijn route en weet wanneer het gas terug moet”, verklaart Sem Groentjes.

Perfecte ergonomie

Voor Sem Groentjes is iedere week in de nieuwe Volvo FH een feestje: “Ik ben wat bevooroordeeld, maar dat is het echt. Het is enorm rustig in de cabine. Het zicht is fantastisch en het werkklimaat uitstekend. Het zijn kleine zaken, maar de ergonomie in de cabine, de instap, alles zit op de juiste plaats. Ik heb wel moeten wennen aan bepaalde posities, maar kwam er al snel achter dat alles logisch geplaatst is. Het feit dat je stoel en stuur op verschillende manieren kunt instellen, maakt dat je een perfecte zit kunt creëren. En met Volvo Dynamic Steering kun je veel relaxter je werk doen.”