Clicky


Ernstig ongeval op A2 bij Maastricht

Ernstig ongeval op A2 bij Maastricht [+foto]
25-02-2015 17:52 | Ongevallen | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Op de A2 in Maastricht is woensdagmiddag een verkeersongeval gebeurd. Hierbij raakte een vrachtwagenchauffeur bekneld.

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur op de A2 richting noorden ter hoogte van het Academisch Ziekenhuis onder het viaduct Oeslingerbaan.

Een autotransporter geladen met een camper botste in een file achter op een andere vrachtwagen. De chauffeur van de autotransporter kwam hierbij bekneld te zitten in zijn cabine. De hulpdiensten hebben het slachtoffer uit zijn benadere positie moeten bevrijden. Een traumahelikopter was ter plaatse maar de vrachtwagenchauffeur is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte ernstig gewond.

De bestuurder van de andere vrachtwagen bleef ongedeerd.

In verband met het ongeval is de A2 in noordelijke richting geruime tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd vanaf Gronsveld omgeleid. Rond 18.00 uur is één rijstrook weer vrijgegeven voor de weggebruikers. Doordat de autoweg afgesloten was en er een verkeerschaos ontstond, is rond 17.00 uur GRIP 1 afgekondigd. Rond 17.35 uur is weer afgeschaald naar GRIP 0.

In eerdere berichtgeving is aangegeven dat de vrachtwagen die betrokken was bij het ongeval geladen zou zijn met een niet gevaarlijke stof. Dit betrof echter een tankwagen die in de file stond te wachten maar niets te maken had met het ongeval.

©Foto: ASMedia