Clicky


Eurailscout verbetert de veiligheid op het spoor in Europa met Quintiq

Eurailscout verbetert de veiligheid op het spoor in Europa met Quintiq
25-02-2015 09:36 | Bedrijfsnieuws | auteur Franck Dusausoit

‘s-Hertogenbosch - Eurailscout, een toonaangevende Europese specialist op het gebied van rail infrastructuuranalyse en -inspectie, maakte bekend dat het Quintiq, wereldleider op het gebied van supply chain planning en optimization (SCP&O), heeft geselecteerd voor het leveren van een verbeterde geïntegreerde resourceplanning voor de railinspectie en analyse.

Eurailscout voert gedetailleerde inspecties en analyses uit van meer dan 8000 wissels en 100.000 kilometer spoor in Europa om op deze manier een veilige omgeving te maken voor spoorwegactiviteiten. Een van de defecten waarmee spoorwegen te kampen hebben zijn de wisselstoringen, die elk jaar zorgen voor meer dan 50% van de kostbare vertragingen. Dankzij de uitgebreide kennis van Eurailscout met betrekking tot de toestand van de spoorinfrastructuur kan het bedrijf deze potentiële defecten signaleren. Tevens kan dit bij de de klant worden aangeven zodat de betreffende onderhoudsresources direct kunnen worden toegewezen om vertragingen te minimaliseren en de veiligheid van het spoor te garanderen.

Voordat Eurailscout met Quintiq in zee ging, gebruikten ze Excel-spreadsheets en op maat gemaakte systemen om de resources in te plannen die nodig zijn om de spoorinfrastructuur te inspecteren en te bewaken. Door de groei van de spoordiensten in Europa konden deze verouderde systemen de steeds grotere complexiteit van de bijbehorende planning en regelgeving, zoals arbeidswetgeving,  niet meer bijbenen.

Eurailscout had een systeem nodig dat een overzicht kon geven van de planningsbeslissingen over meerdere locaties en planningshorizons. Het systeem moest gegevens kunnen synchroniseren van de verschillende planningsteams om zo een geïntegreerd plan te genereren voor heel Europa met betrekking tot werkorders, inspectietreinen, apparatuur en personeel, waaronder machinisten, rangeerders en analisten. Met een dergelijk systeem zou Eurailscout de verstoring van dagelijkse activiteiten kunnen minimaliseren en dus efficiënter kunnen werken.

Michael van Milt, Chief Financial Officer bij Eurailscout, zei het volgende: "De beste blijven binnen de industrie en de kwaliteitsdienstverlening voor onze klanten behouden, is van cruciaal belang voor de veiligheid van de spoorwegen in Europa. We hadden een oplossing nodig die ons het inzicht kon geven dat we nodig hebben voor het maken van efficiënte plannen en die waarborgt dat aan wet- en regelgeving wordt voldaan."

Eurailscout koos Quintiq om het planningsteam een transparantie te bieden in alle resources verspreid over meerdere locaties in Europa. De oplossing, die wordt geïmplementeerd door Ab Ovo, een aanbieder van oplossingen op het gebied van geavanceerde planning, maakt het Eurailscout-planners mogelijk de capaciteitsbenutting te vergroten door de juiste resources aan werkorders toe te wijzen en de potentiële gevolgen van verschillende toewijzingsscenario's te voorspellen. Met de Quintiq-oplossing kunnen planners het personeel inplannen volgens de veiligheids- en arbeidswetgeving om zo de veligheid, compliantie en werknemerstevredenheid te vergroten.

Willem Jan Groenewoud, bestuurslid bij Ab Ovo International, zei: "Eurailscout zocht een oplossing die eenvoudig geïntegreerd kon worden in de huidige platforms en die de planning van het personeel en de toewijzing van middelen kon verbeteren. Ab Ovo is uitgekozen om de Quintiq-software, die zich onderscheidde van de andere technologie-aanbieders, te implementeren. We zijn er zeker van dat we gezamenlijk voor meer accurate personeelsplanningen kunnen zorgen, die voldoen aan de Europese arbeidswetgeving."

"Het oplossen van de puzzel die wordt gevormd door het personeel en de resources van Eurailscout getuigt eens te meer van de mogelijkheden van de Quintiq-technologie bij het optimaliseren van de complexe spoorinfrastructuurplanning," aldus Arthur Torsy, Vice President EMEA bij Quintiq.

"Op basis van onze ervaring met het leveren van geïntegreerde oplossingen aan onze klanten in de spoorwegsector, werd onze technologie gekozen om een omgeving te creëren voor de planners van Eurailscout die zal leiden tot verbeterde efficiency en compliantie."