Clicky


Nieuwe DAF CF voor fokbedrijf Peters van Dijk

Nieuwe DAF CF voor fokbedrijf Peters van Dijk
25-02-2015 09:21 | DAF | auteur Franck Dusausoit

EINDHOVEN - Veilig, compact en uiterst wendbaar met een laag eigen gewicht, was het uitgangspunt bij de aanschaf van de nieuwe DAF CF 290 FA bakwagen voor Mark en Mariëlle van Dijk van het moderne varkens fokbedrijf van Peters van Dijk. Andy van Batenburg, verkoopadviseur bij Allers bedrijfswagens overhandigde onlangs de sleutels van de nieuwe DAF CF Euro 6.

De DAF CF 290 FA bakwagen met dagcabine is uitgerust met de zuinige 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, welke een onderhoudsinterval heeft van 125.000 km en daarmee een maximale voertuigbeschikbaarheid waarborgt. De CF heeft een handgeschakelde versnellingsbak, sterke gegalvaniseerde stalen bumper met koplampen voorzien van halogeenverlichting en Day Time Running Lights voor uitstekende zichtbaarheid. De energie-absorberende cabineophanging met de versterkte cabinestructuur met voorgeprogrammeerde kreukelzone vóór en achter, dragen belangrijk bij aan de veiligheid.

De CF heeft een gemakkelijke in- en uitstap en een praktische lage cabinevloer van slechts 1,18 meter, een groot glasoppervlak, en spiegels, welke een perfect overzicht geven. Een luxe Air chauffeursstoel, veel opbergvakken, een royaal aflegvak op de middenconsole met praktische fles- of bekerhouders. De CF is uitgevoerd met een zware 150 ampère dynamo voor het aansturen van de ventilatoren in de gesloten opbouw, geleverd door Van Berdex uit Wanroy.

Het transport van de gelten (vrouwtjes varken dat nog niet geworpen heeft) is bij Peters van Dijk ongeveer 35 km rond de fokkerij.

Fokbedrijf Peters Van Dijk is een modern kernfokbedrijf dat sinds 1973 fokt met de TOPIGS zuivere N-lijn zeugen voor het in stand houden en verbeteren van de eigen zeugenstapel en de genetische vooruitgang van de N-populatie.

Peters Van Dijk behoort tot de top vijf van Nederlandse fokbedrijven

Samen met ervaren, gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers gaan Mark en Mariëlle van Dijk dagelijks de uitdaging aan om goede gelten te fokken. Speerpunten hierbij zijn: hoge gezondheidsstatus, kwaliteit, dierwelzijn en duurzaamheid. Zij hebben korte, directe lijnen en een open en eerlijke communicatie. Met eigen transport worden de fokgelten door Mark naar de klant gebracht, waardoor er een persoonlijk contact is en Mark direct kan zien, hoe de gelten van de wagen komen, wat de afnemer ervan vindt en hoe ze worden opgevangen. De wagen wordt alleen voor eigen geltentransport gebruikt en komt vanzelfsprekend nooit bij de slachterij en wordt in eigen gecertificeerde wasplaats gereinigd.

Peters Van Dijk werkt nauw samen met de dealer Allers Bedrijfswagens

Mark Van Dijk is zeer tevreden met de dealer. Er zijn korte lijnen, een snelle en goede service, is altijd aanspreekbaar en er is een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het onderhoud wordt door de dealer verzorgd.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV