Clicky


Linde Material Handling en Balyo tekenen een exclusieve samenwerkingsovereenkomst

Linde Material Handling en Balyo tekenen een exclusieve samenwerkingsovereenkomst
24-02-2015 10:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Franck Dusausoit

ALMERE - Linde Material Handling (MH) en automation specialist Balyo zijn een strategisch partnership aangegaan. Met deze samenwerking wil Linde MH haar activiteiten op het gebied van automatisch gestuurde voertuigen (AGV’s) intensiveren. Tegelijkertijd wil Balyo een belangrijke marktpenetratie voor haar innovatieve technologische oplossingen bereiken. De twee bedrijven zijn van plan samen te werken op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop onder de paraplu van “Linde robotics”. Hiermee verwacht Linde MH haar expertise op dit gebied uit te breiden.

De vraag naar AGV’s groeit gelijkmatig. Met name gebruikers van magazijntrucks willen hun goederenstroom binnen het bedrijf standaardiseren door het inzetten van deels of volledig geautomatiseerde oplossingen. Deze oplossingen stellen hen in staat om hun middelen flexibel te gebruiken ongeacht de vaste werktijden. Ook is het mogelijk  om onjuist gebruik en het risico van ongelukken te voorkomen en personele kosten te reduceren.   

"Ons doel is om ons portfolio van automatische oplossingen uit te breiden en onze klanten oplossingen van verschillende complexiteit niveaus aan te bieden. Met Balyo waren wij in staat om de technisch leider in automation oplossingen voor intern transportmiddelen te overtuigen om exclusief met ons samen te werken, zodat we nu het beste van beide werelden kunnen combineren", zei Christophe Lautray, Chief Sales Officer van Linde MH, die ervan overtuigd is dat de beoogde nauwe samenwerking succesvol zal zijn.

"Ons plan is om Balyo’s innovatieve technologie stapsgewijs te integreren in het merendeel van onze producten en tegelijkertijd gebruik te maken van de synergie in productie en verkoop.  Op de LogiMAT vakbeurs hebben we de eerste gezamenlijk ontwikkelde producten gepresenteerd , daarna zal snel meer volgen."

"Linde MH is de Europees marktleider in intern transportmiddelen en bezit grote productkennis en een zeer omvangrijk advies en service netwerk. Voor ons zijn zij de ideale partner om de meest geavanceerde AGV’s te creëren en op deze manier onze gezamenlijke klanten optimaal te bedienen", zegt Fabien Bardinet, CEO van Balyo, als uitleg van de beslissing om deze gezamenlijke ontwikkeling te beginnen met de fabrikant van intern transportmiddelen.

"Bij Balyo produceren we een uniek besturingssysteem, samen met Linde MH zullen we klantspecifieke oplossingen aanbieden om zo onze klanten te helpen om hun goederenstromen te optimaliseren en grote kostenbesparingen te bereiken."

Gebaseerd op standaard Linde trucks vereisen de AGV’s van Balyo geen enkele navigatie infrastructuur zoals laser reflectoren, magneten of RFID geleiding. Zij gebruiken met name een autonome door lasergestuurde technologie, welke vertrouwt op structurele opstelling zoals muren, stellingen of kolommen. Deze exclusieve technologie maakt een snel en eenvoudig installatieproces mogelijk. Ten eerste, het magazijn is in kaart gebracht en de data is omgezet in een tweedimensionale plattegrond. Vervolgens zijn de volgorde van de routes door het magazijn en de aan de AGV’s toegewezen locaties gedefinieerd. Uitgerust met laser, besturingsmodule en gedigitaliseerde plattegrond zoekt de machine zelf real-time haar locatie.

Veranderingen in het magazijn, locaties of routing kunnen op elk moment zeer eenvoudig worden geïmplementeerd. Een begrijpelijk software pakket verzekert volledige integratie in de magazijn omgeving, inclusief het contact van de AGV’s met WMS en ERP systemen en een simpele controle van de AGV’s voor de magazijn gebruikers via een intuïtieve gebruikersomgeving.

De nieuwe lijn AGV’s wordt voorzien van een zeer geavanceerde veiligheidsoplossing , welke een eenvoudige samenwerking met de gebruikers en een automatische herstart van de truck mogelijk maakt, nadat een eerder ontdekt obstakel  is verwijderd en de route weer vrij is. In tegenstelling tot andere oplossingen analyseren de AGV’s hun omgeving in 3D en kunnen ze zelfstandig herstarten.