Clicky


Mitsubishi showt zijn succesvolle TU100 Multitemp-unit op Transport Compleet

Mitsubishi showt zijn succesvolle TU100 Multitemp-unit op Transport Compleet
23-02-2015 10:10 | Transport Compleet | auteur De Redactie

HARDENBERG - Op Transport Compleet in Hardenberg laat Mitsubishi zijn succesvolle TU100 Multitemp-unit zien. De ondervloerunits van Mitsubishi zijn dé antwoord op alle voorordelen tegenover onderbouw-koelmachines en juist daarom ook zo geslaagd in Nederland.

Uit het verleden zijn er een hoop vooroordelen over onderbouw-koelmachines: Zo hoort men vaak dat deze vanwege de inbouwpositie veel met corrosie te maken hebben en dus een korte levensduur hebben en vaak schades oplopen. Uiteraard passen deze vooroordelen niet op de koelers van Mitsubishi, vertelt verkoper Christoph Hötzel: “Wij hebben een aantal klanten, die op hun koelunits  meer dan 30.000 draaiuren hebben staan. Zonder problemen – voor mij is het dan jammer, dat ze (nog) geen nieuwe units nodig hebben.”

Verkoopleider Christian Meyer vult nog meer argumenten aan: “Onze onderbouwers zijn met meer dan 10.000 Watt zeer krachtig en ook de Multitemp-versie heeft een hoge verwarmingscapaciteit.”. Ook de verwarmingscapaciteit van deze machines indrukwekkend: Zo heeft de TU85 een verwarmingsvermogen van 6.100 Watt, terwijl de TU100 zelfs boven de 7.400 Watt ligt. Nog een onderscheidingspunt zijn de afmetingen: De koelmotoren zijn 41,5cm korter dan vergelijkbare units, wat ruimte voor een tank of iets dergelijks laat – en het gewicht is ongeveer 100kg lager dan gewend.

In een tijd van hogere voertuigcabines, hogere carrosserieën en weinig plaats ter beschikking onder de laadruimte, is een compacte ondervloerunit de juiste oplossing. Wordt de condensorunit onder de laadruimte gemonteerd, bereikt men ook een betere gewichtsverdeling tussen de voor- en de achteras. Verder zijn – zoals bij Mitsubishi gewent – alle servicecomponenten goed toegankelijk, wat korte onderhoudstijden betekent en daarmee kosten spaart. Maar ook qua brandstofverbruik en emissies is de TU-serie koploper in zijn klasse en vervult de strenge Californische emissienorm EPA Tier 4.