Clicky


A6 tot de avond afgesloten door geschaarde vrachtwagen

A6 tot de avond afgesloten door geschaarde vrachtwagen [+foto's]
17-02-2015 16:21 | Ongevallen | auteur De Redactie

JOURE - De A6 van Joure richting Lelystad blijft nog tot in de avond dicht. Oorzaak is een geschaarde vrachtwagen tussen Lemmer en Bant. Er botste vervolgens ook nog een auto op de vrachtwagen.

De vrachtwagen vervoerde visafval. Omdat de vrachtwagen is geschaard is er diesel gelekt in de middenberm. Dit betekent dat de vervuilde grond de komende uren afgegraven zal worden. De weg is daarom dicht tussen de afritten Lemmer en Bant. Het verkeer kan er nog wel mondjesmaat langs over de vluchtstrook, maar moet dan eerst wel 2 kilometer file doorstaan vanaf Lemmer, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Omrijden via Zwolle

De VID raadt automobilisten die onderweg zijn vanuit het noorden richting de Randstad dit niet te doen via de A6. De wachttijd in de file vanaf Lemmer loopt namelijk behoorlijk op. Beter is om te kiezen voor de route via Zwolle over de A28 om op deze manier de Randstad te bereiken.

Inmiddels is de rechterrijstrook vrijgegeven voor het verkeer. Dit betekent dat de vluchtstrook niet meer gebruikt hoeft te worden. Het afgraven van de door diesel vervuilde grond gaat nog wel even duren, waarschijnlijk zijn ze daarmee pas aan het eind van de middag klaar.