Clicky


Eerste DAF XF Euro 6 voor Culvita in Alphen aan den Rijn

Eerste DAF XF Euro 6 voor Culvita in Alphen aan den Rijn
13-02-2015 09:51 | DAF | auteur De Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Onlangs ontving Henk Schouten, directeur/eigenaar van Culvita in Alphen aan den Rijn, de sleutels van de eerste DAF XF Euro 6 uit handen van Anton van der Niet, verkoper bij BLOM-DSW. “Onze chauffeur was een belangrijke schakel bij de aanschaf van de nieuwe DAF XF”, zegt Henk Schouten.

De drie-assige DAF XF 460 FAN bakwagen met gestuurde naloop as is uitgerust met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, gegalvaniseerde stalen bumper met halogeen koplampen en mistlampen uitgevoerd in onbreekbaar Lexan. Vier verstralers/stadslichten onder de grill, portierwindschermen en Day Time Running Lights voor uitstekende zichtbaarheid overdag en eenvoudig verstelbare dakspoiler en aerodynamische hoekspoilers en fenders.

De cabine van de XF heeft een geweldige leef- en werkruimte, Luxury Air chauffeursstoel met stoelverwarming, standkachel en automatische temperatuurregeling (ATC), ruim 535 liter aan opbergruimten en een luxe  koellade van 42 liter. De DAF Driver Performance Assistant (DPA) ondersteunt daarbij de chauffeur voor het zo zuinig mogelijk rijden. De opbouw is van Carrosseriebedrijf Zwartjes in Koudekerk.

Culvita is een gerenommeerd merk van potgrond en is met een ervaring van meer dan zestig jaar, uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier voor kwekerijen, tuincentra en hoveniers, en levert tevens een breed scala aan meststoffen. Culvita is voortdurend bezig met het verbeteren van de potgronden, waardoor er een optimale groeiomgeving wordt gerealiseerd. Zo is er onder andere en tuinplantengrond ontwikkeld waar schimmels en bacteriën aan zijn toegevoegd (door toevoeging van mycorrhizae en spoorelementen) welke zorgen voor een goed ontwikkeld wortelgestel en betere groei. Tevens zijn er potgronden met een bemesting van EasyCoat, die gedurende de eerste zes maanden zorgen voor de belangrijke voedingsbehoefte van de plant.

In eigen huis vervaardigt Culvita voor haar afnemers onder andere full colour etiketten, productborden, vlaggen en spandoeken. Maatwerk verzorgt Culvita met het leveren van verpakkingen van 5 gram tot 25 kilogram, afgestemd op de wensen van de klant en daarnaast is Culvita tevens voorraadhoudend, waardoor een zeer snelle levering mogelijk is.

Ook verzorgt Culvita voor diverse opdrachtgevers private label verpakkingen. Ook ontwikkelt ze productlijnen voor land- en tuinbouw.

Henk Schouten is, ondanks de nog korte samenwerking, zeer tevreden met de dealer BLOM-DSW. Er zijn korte lijnen, een snelle en goede service en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het onderhoud wordt door de dealer verzorgd.