Clicky


LambWeston/Meijer opent commerciële vestiging in Breda

LambWeston/Meijer opent commerciële vestiging in Breda
11-02-2015 11:04 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BREDA - De internationale producent van bevroren aardappelproducten Lamb Weston/Meijer, een joint venture van het Amerikaanse Lamb Weston ConAgra Foods en het Nederlandse Meijer Frozen Foods BV, brengt zijn commerciële afdeling onder in Breda.

Op vrijdag 6 februari opende de Bredase wethouder Bergkamp (Economische Zaken) de nieuwe vestiging van het bedrijf aan de Claudius Prinsenlaan. Deze nieuwe vestiging biedt aan zo'n 35 mensen een vaste standplaats.

In Nederland heeft de onderneming drie productielocaties: in Kruiningen, Oosterbierum en Bergen op Zoom. Andere productielocaties bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk en een sales office gevestigd in Dubai. Lamb Weston/Meijer heeft een breed assortiment van frietjes tot aardappelspecialiteiten en aardappelvlokken. De organisatie telt circa 1.200 medewerkers en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 700.000 ton aardappelproducten.

Gunstige arbeidsmarkt

Een sterke positie, die Lamb Weston/Meijer de komende jaren gestaag wil uitbouwen. De opening van de nieuwe commerciële vestiging in Breda, die Europa en het Midden-Oosten bedient, past binnen die ambitie, vertelt CEO Bas Alblas. "Helaas bleek het de afgelopen jaren lastig om hoger opgeleid commercieel personeel naar Kruiningen te krijgen. Een logische plek bleek Breda: de toegankelijkheid in deze regio naar een bredere talentenpool is heel gunstig en het heeft een uitstekende ligging; vlakbij belangrijke uitvalswegen en de rechtstreekse spoorverbinding met Schiphol met het oog op onze buitenlandse collega's en bezoekers."

Alblas benadrukt dat het hoofdkantoor in Kruiningen blijft. "De diverse locaties versterken elkaar. Onze fabrieken bevinden zich bewust dicht bij de telers, zodat we de aardappelen snel - binnen twee uur - kunnen verwerken tot eindproduct."

"Enorme potentie"

Samen met de Gemeente Breda en het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) ondersteunde de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) het bedrijf bij zijn komst naar Breda. Zo sprak de BOM zijn contacten met lokale en regionale kennis- en onderwijsinstellingen aan bij het werven van hoog opgeleide professionals.

De Bredase wethouder Bergkamp is blij met de komst van Lamb Weston/Meijer. "Wederom kiest een internationaal toonaangevend bedrijf voor Breda. Het onderstreept de enorme potentie van onze stad, met zijn vele kennisinstellingen en met zijn centrale ligging binnen Nederland en West-Europa."

Ook directeur Jan Pelle van de BOM is blij over de keuze van het concern voor Breda. "Brabant is een echte Agrofoodregio. De uitbreiding in Breda kan dit cluster nog verder versterken en geeft een prachtige impuls aan de werkgelegenheid."