Clicky


OM eist 22 jaar cel in sjaalmoord Kerkrade

OM eist 22 jaar cel in sjaalmoord Kerkrade
10-02-2015 13:42 | Binnenland | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Maastricht 22 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegen een 43-jarige inwoonster van Kerkrade geëist wegens het doden van plaatsgenote Käthy Maassen-Kockelkoren (82).

Jeanny P. zou op 2 april 2013 het slachtoffer met behulp van een sjaal hebben gewurgd. De bij die gelegenheid gestolen pinpas van het slachtoffer zou zijn gebruikt door medeverdachte Roland V. (34). Die haalde daarmee geld van haar rekening af. Het OM eiste tegen hem om die reden zes maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk.

P. had geld nodig en ging om die reden naar haar overbuurvrouw Maassen. Beiden kenden elkaar, P. had in het verleden wel eens boodschappen gedaan voor het bejaarde slachtoffer. Mogelijk kende zij om die reden het bankpasnummer.

P. had volgens het OM een enorme huurachterstand, schuld bij CZ, een PGB-schuld, ze had zelfs de hond al verkocht. Ze dreigde het huis uitgezet te worden. Waarschijnlijk weigerde Maassen haar geld te geven, waarop P. het slachtoffer met een sjaal wurgde. Het OM sprak van gekwalificeerde doodslag oftewel roofmoord.

Haar vriend Roland V. was volgens het OM niet betrokken bij de roofmoord, maar pinde diezelfde dag tot tweemaal toe grote bedragen met de pinpas van Maassen. Voor dat geld werden alcohol, tabak en drugs gekocht voor gezamenlijk gebruik. (Novum)