Clicky


V&D krijgt tijd voor herstructurering concern

V&D krijgt tijd voor herstructurering concern
09-02-2015 17:09 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - V&D heeft voorlopig tijd om verder te werken aan een herstructurering van het in moeilijkheden verkerende warenhuisconcern. Het bedrijf meldt maandag met een meerderheid van de betrokken partijen akkoord te zijn over de uitgangspunten.

V&D beschikt uiterlijk midden deze week over voldoende werkkapitaal om de rekeningen te kunnen betalen, maakte het maandag bekend.

In een verklaring zegt topman Don Roach dat de werkgelegenheid behouden is en V&D een vertrouwd onderdeel blijft in het retail landschap. De financiering is volgens hem structureel op orde. "We zullen nu hard verder werken aan een gezonde, winstgevende toekomst", aldus de topman.

Vastgoedeigenaar IEF Capital, verhuurder van een aantal winkelpanden van V&D, bevestigt dat overeenstemming is bereikt tussen banken, aandeelhouder en vastgoedeigenaren over het voortbestaan van het warenhuis voor de komende jaren. De afgelopen dagen werd met die partijen en met V&D-aandeelhouder Sun Capital crisisoverleg gevoerd.

De keten van warenhuizen betreurt het dat het niet is gelukt om met de vakbonden te onderhandelen over de - wat V&D noemt - noodzakelijke loonkostenverlaging.

FNV Handel staat open voor een gesprek. "Wij willen best praten over maatregelen, maar wel op basis van garanties en zekerheden voor personeel", aldus vakbondsman Niels Suijker. FNV is pas bereid een kort geding tegen V&D op 16 februari in te trekken, als de bonden en het warenhuisconcern het eens worden over een loonoffer van het personeel. CNV Dienstenbond is eveneens bereid tot onderhandelingen, maar volgens deze bond moet het eenzijdig dictaat van tafel. (Novum)