Clicky


Informatiecentrum Maasvlakte 2 langer open

Informatiecentrum Maasvlakte 2 langer open
08-02-2015 10:48 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vanwege de aanhoudende belangstelling van de afgelopen jaren voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte blijft het informatiecentrum FutureLand dit en volgend jaar open. In de loop van het jaar wordt bekeken of het centrum een permanente bestemming krijgt.

Een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam zegt dat er dagelijks nog honderden mensen naar het nieuwe stukje Nederland komen kijken, vooral als grote schepen de haven aandoen. Kortgeleden stonden duizenden toeschouwers op de kade toen het grootste schip ter wereld, de Pieter Schelte, op de Maasvlakte 2 afmeerde.

In vijf jaar tijd kwamen 670 duizend mensen naar FutureLand, vanwaar mensen rondvaarten maakten of met een speciale bus de zandvlakte opreden. "De Maasvlakte is al sinds 2013 gereed. Door de blijvende interesse bij vooral ouderen, studenten en scholieren houden we FutureLand voorlopig nog open. Het is goed mogelijk dat FutureLand in de toekomst ook andere facetten van de haven gaat belichten dan alleen Maasvlakte 2", aldus een woordvoerder van het Havenbedrijf. (Novum)