Clicky


HOYER Nederland B.V. kiest voor Groeneveld toepassingen

HOYER Nederland B.V.  kiest voor Groeneveld toepassingen
06-02-2015 10:52 | Overig | auteur De Redactie

ROTTERDAM - HOYER Nederland B.V. , gevestigd  te Rotterdam-Botlek,  kiest na een gedegen praktijktest weloverwogen voor de oplossingen van Groeneveld Lubrication Solutions. Bij de ingebruikname van 36 nieuwe DAF CF 85 trucks en 35 Van Hool containerchassis, zijn de trucks uitgerust met het Groeneveld Oilmaster oliemanagementsysteem én het CompAlube automatisch vetsmeersysteem.

De 35 containerchassis zijn bovendien uitgerust met het Groeneveld Greensicht veiligheidssysteem. Voor de opbouw en inregeling van de systemen is nauw samengewerkt met DAF-dealer Truckland Zuid-Holland in Rotterdam en chassisverhuur D.G.C.L. te Hoogvliet.

“Drie jaar geleden kwamen wij in contact met Groeneveld”, begint Wim van Halum. Als Fleet Manager bij HOYER is hij onder meer verantwoordelijk voor het wagenpark in de Benelux. “HOYER is één van de wereldmarktleiders op het gebied van het internationaal vervoer van vloeibare chemicalien, levensmiddelen, gas- en mineraalolien. Veilig vervoer is daarbij een essentieel in de gehele keten van het vervoer. Gedreven door de hoge eisen die wij aan de uitvoering van onze transporten stellen, is HOYER altijd op zoek naar mogelijkheden om het vervoer veiliger te maken en daarmee ook een kostenbesparend element toe te voegen in operationele kosten. Manoeuvreerkosten bepalen de tendens voor het schadeverloop binnen onze onderneming. Om deze reden gingen wij op zoek naar mogelijkheden om het transport veiliger te maken en daarmee de kosten als gevolg van deze schades te beperken.”

Stand-alone Greensight

Met Greensight levert Groeneveld een ultrasoon veiligheidssysteem, dat de chauffeur bij het achteruitrijden waarschuwt als er mensen of objecten achter het voertuig staan. Vanwege de bedrijfsvoering van HOYER, waarbij trailers frequent worden gewisseld, is gekozen voor de stand-alone variant van Greensight, voorzien van een display met gekleurde led-lampjes op de trailer.

“Hierdoor blijft de onafhankelijke werking van het systeem gewaarborgd, waardoor we flexibel kunnen blijven opereren en toch de maximale werking van het systeem kunnen benutten. De Greensight stand alone variant hebben wij op diverse tankopleggers en containerchassis getest. Hierdoor is een standaardisatie ontwikkeld die wij kunnen toepassen op onze gehele getrokken vloot. Onafhankelijk van het merk en type trekker, wordt de Greensight geactiveert bij het inschakelen van de achteruit en levert op die manier een bijdrage aan de veiligheid bij het achteruitrijden. De positieve ervaringen opgedaan tijdens de testperiode, hebben er toe geleid dat wij deze Groeneveld toepassing op de 35 nieuwe containerchassis hebben gemonteerd."

Oilmaster oliemanagement

Vrijwel gelijk met de nieuwe trailers nam HOYER Nederland B.V. ook 36 nieuwe Euro 6 DAF CF85 trucks in gebruik. Deze voertuigen werden door DAF-dealer Truckland Zuid-Holland voorzien van een 6- of 12 liter Groeneveld Oilmaster oliemanagementsystemen én een CompAlube automatisch vetsmeersysteem.

Van Halum: “Wij waren bekend met het bestaan van deze systemen, maar wij maakten er nog niet eerder gebruik van. De aanleiding om voor montage van deze systemen te kiezen, zijn de voortschrijdende ontwikkelingen in onze bedrijfsvoering en het bewezen nut van de systemen van Groeneveld.” Het voertuiggewicht is in het tank- en bulktransport  een belangrijke factor. Gebleken is echter dat het meergewicht van het smeersysteem en de Oilmaster beperkt is, zeker tegen het licht van het gebruiksgemak en duurzaamheid.

“Wij hebben gekeken naar aspecten als tijdbesparing, beperking van de milieubelasting en kosten. Rapportages laten zien dat er onevenredig veel tijd en energie verspild wordt, wanneer smeren en olie bijvullen handmatig wordt uitgevoerd. Groenevelds Oilmaster zorgt ervoor dat het olieniveau van de motor onder alle omstandigheden optimaal is. Als het nodig is, wordt automatisch olie bijgevuld met door de truckdealer geleverde olie.”

Automatisch smeersysteem

HOYER heeft bovendien gekozen voor trekkers met een gestuurde 3-as, die regelmatig gesmeerd moet worden. “Voor ons reden om voor het Groeneveld CompAlube automatisch vetsmeersysteem te kiezen, waarmee behalve de fusees ook de koppelschotel wordt gesmeerd.  Veiligheid en duurzaamheid zijn bepalend geweest voor de combinatie van beide Groeneveld automatische onderhoudssystemen. Op dit moment zijn de systemen een aantal maanden operationeel en blijken de resultaten zonder meer positief!”, besluit Wim van Halum.

De manier van samenwerken tussen betrokken partijen was een bewuste keuze van HOYER en Groeneveld. Door op deze manier van samen te werken, is een goed eindresultaat gerealiseerd. Het delen van kennis en inzichten lagen hieraan ten grondslag.  Door deze aanpak ontstaat er voor HOYER met Groeneveld één aanspreekpunt voor levering, montage en onderhoud van de automatische onderhouds- en veiligheidssystemen. Gezien de goede ervaringen in het voortraject en met de thans gemonteerde systemen zetten HOYER en Groeneveld in op een lange en duurzame relatie.