Clicky


Crown QuickPick Remote wint Duitse designprijs 2015

Crown QuickPick Remote wint Duitse designprijs 2015
03-02-2015 10:04 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MÜNCHEN - De Duitse raad voor vormgeving heeft Crown, één van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, recentelijk zijn designprijs voor 2015 toegekend in de categorie ‘Industrie, Materialen en Gezondheidszorg’. De prijs werd uitgereikt voor het halfautomatische QuickPick® Remote orderverzamelsysteem van Crown.

Met deze onderscheiding erkende de raad het goed doordachte concept achter de technologie, dat een laagheffende orderverzameltruck van Crown combineert met de in een handschoen verwerkte afstandsbediening. De prijsuitreiking vindt in februari 2015 plaats tijdens een speciale ceremonie in Frankfurt am Main.

De jury van de raad voor vormgeving verantwoordde zijn beslissing met de volgende woorden: “QuickPick® Remote is de eerste halfautomatische orderverzameltruck enig  in zijn soort ter wereld en een indrukwekkend staaltje van design. De heftruck zelf stelt een hoge en nieuwe norm in ergonomie, maar het meest innovatieve aspect is wel dat hij op afstand gemanoeuvreerd kan worden met gebruik van een unieke handschoen waarin een afstandsbediening is verwerkt, terwijl lasersensors op de truck voor een veilige werking zorgen. Dit betekent dat de bestuurder aanzienlijk minder met lasten hoeft te lopen en het de productiviteit met wel 25 procent verhoogt. De moderne, dynamische vormgeving weerspiegelt de visionaire aard van deze gepatenteerde technologie in elk detail. Een uitzonderlijk hoge norm!”

“We zijn zeer vereerd met de erkenning van dit prestigieuze ontwerp. Het is één van die unieke innovaties die het orderverzamelen echt een stuk eenvoudiger maakt en een win-winsituatie voor zowel het management als de hard werkende bestuurders creëert”, aldus Jim Kraimer, Crown’s Director of Design.

Deze bekroning door de Duitse raad voor vormgeving is alweer een erkenning van de tastbare voordelen en echte toegevoegde waarde die deze innovatieve technologie biedt. De naadloze interactie tussen bestuurder en heftruck creëert geheel nieuwe kansen voor kostenverlaging en productiviteitsverhoging zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van de bestuurder.

Het internationale panel van specialisten dat de wedstrijd van de Duitse raad voor vormgeving beoordeelt, bestaat uit 30 designexperts uit het bedrijfsleven, de academische wereld en de designsector. Het panel koos de beste designs uit meer dan 2250 voortreffelijke inzendingen uit alle hoeken van de wereld en kende prijzen toe ter erkenning van uitmuntende nationale en internationale prestaties in tien verschillende categorieën van respectievelijk product- en communicatieontwerp. De raad voor vormgeving werd in 1953 als een stichting opgericht met de steun van het Duitse federale parlement. Het is een onafhankelijk instituut dat internationaal actief is. De raad helpt bedrijven op effectieve wijze bekendheid te geven aan hun designexpertise en tracht tegelijkertijd het publiek een beter inzicht in en meer waardering voor design te geven.

QuickPick® Remote heeft in 2014 ook de IFOY Award (International Forklift Truck of the Year) en de iF Design Award in de wacht gesleept. Sinds 1965 hebben de heftruckproducten van Crown meer dan 80 prijzen van internationaal vermaarde designinstanties en -verenigingen toegekend gekregen.