Clicky


Twee nieuwe Volvo Trucks voor Dimetra Holland BV

Twee nieuwe Volvo Trucks voor Dimetra Holland BV
02-02-2015 17:40 | Volvo | auteur De Redactie

SCHERPENZEEL - Zwitserland expert Dimetra Holland BV uit Scherpenzeel, gestart in 1976, en sinds 1990 veelvuldig onderweg met de bestemming in het centraal Alpengebied, nam deze week twee Volvo FH trekkers in gebruik.

Heel opvallend,  want in het 44 eenheden tellende wagenpark van Dimetra rijden veel  Daf’s en Scania’s en een aantal Mercedessen. Volvo was lang de grote afwezige, maar na een afspraak met Volvo Truckdealer Harbers in Barneveld kwam daarin verandering.

In de zomer van 2014 kwamen na een uitgebreide demo rit een aantal positieve eigenschappen van de nieuwe Volvo FH naar voren.

Mede eigenaar Johan Methorst aan het woord; “ Het eerste wat ons opviel was het fantastische zicht vanuit de cabine op de weg en het zicht in de spiegels. Wij zijn erg gesteld op veiligheid, en zicht is daarbij één van de belangrijkste punten voor ons . Goed zicht verminderd het aantal schades!”

Jan van de Waerdt, dagelijks in de weer als wagenparkbeheerder en eindverantwoordelijk voor het onderhoud aan het wagenpark vult aan; “In de Volvo FH cabine voel je je heel snel thuis, alles klopt gewoon, ik was binnen een half uur gewend aan de truck. En een  truck waar je je in thuis voelt presteer je als chauffeur beter, en vandaag de dag telt dat allemaal zwaar mee.”

De Volvo’s  zijn uitgerust met een aantal veiligheidssystemen waaronder Lane Keeping Support, Driver Alert, beiden bedoeld om de chauffeur te helpen zijn lijn op de weg te houden. Daarnaast is er gekozen voor Lane Change Support, welke de chauffeur helpt met het veilig wisselen van rijstrook.

Om afstand te houden met de voorganger op de weg zijn de voertuigen tevens uitgerust met Adaptive Cruise Control met noodrem, die in een noodsituatie het voertuig zelfs volledig kan stilzetten, zonder ingrijpen van de chauffeur!

Volvo’s  I-See helpt de chauffeur efficiënter  te rijden, met name in bergachtige omstandigheden. Logisch dat Dimetra, als Zwitserland Expert, ook koos voor deze optie. Tevens is gekozen voor Driver Coaching. Op het dashboard kan de chauffeur in één oogopslag zien hoe zuinig hij met zijn Volvo FH rijdt, en krijgt hij aanwijzingen hoe het nog beter kan.

En gezelligheid mag een belangrijk onderdeel van de werkweek zijn, verantwoord onderweg zijn hoort daarbij ook, de chauffeur begint zijn rit bij Dimetra op de Volvo FH met een blaasproef in het Alco slot, om te waarborgen dat gezellig en veilig onderweg zijn dan prima samen kunnen!

De chauffeurs van Dimetra hebben deze week de eerste gebruik- en rijinstructies ontvangen van truck dealer Harbers,  en gaan nu eerst ervaring op doen met hun nieuwe aanwinst. Volgende maand volgt een uitgebreide rijtraining in de opleidingstrucks  van de Volvo Driver Academy.