Clicky


Rotterdam: niet iedereen kan vannacht terug

Rotterdam: niet iedereen kan vannacht terug
01-02-2015 19:14 | Binnenland | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Hulpdiensten, energieleveranciers en de gemeente gaan zondagavond een begin maken met het opnemen van de schade aan het huizenblok en omgeving in de Rotterdamse Moddermanstraat. Ook wordt onderzocht hoe de explosie, die 's middags voorafging aan de zeer grote brand, kon ontstaan. Politiehonden zoeken in het appartementencomplex naar mensen, maar volgens de Veiligheidsregio is nog niemand als vermist opgegeven.

In totaal zijn er twaalf of dertien mensen gewond geraakt. De Veiligheidsregio stelt dat het merendeel er met lichte verwondingen vanaf is gekomen. Veel gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht.

Het complex, met veertig woningen, is ontruimd en de bewoners zijn opgevangen in een kerk in de buurt. Het pand is nog niet helemaal te doorzoeken, vandaar de inzet van politiehonden. Zondagavond wordt gekeken welke bewoners wel terug kunnen, en wie nog niet. De twee woningen waar de brand woedde zijn in elk geval totaal verwoest. Ook rijtjeshuizen in de straat zijn beschadigd geraakt. (Novum)