Clicky


AVEBE kiest voor transport containers voor MCS en voor intern transport voor Vredeveld Transport

AVEBE kiest voor transport containers voor MCS en voor intern transport voor Vredeveld Transport
29-01-2015 15:01 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Vanaf 1 februari aanstaande zal AVEBE al haar containers vanaf diverse laadlocaties in Groningen met MCS (Multimodaal Container Services)  naar Rotterdam sturen. Vanuit Westerbroek bij Groningen gaan de containers op een binnenvaartschip om vervolgens te lossen op verschillende kades in Rotterdam. AVEBE is een van de grotere verladers van Noord Nederland en bedient klanten op mondiale schaal.

Bouwe van der Meer, Category Lead Buyer verklaart: "We hebben een inschrijving georganiseerd en de keuze is gevallen op MCS. Zij waren geen vreemde partij voor ons en vervoeren nu ook al een deel van het pakket tot volle tevredenheid. Nu hebben we echter het totaal pakket bij hen  ondergebracht."

MCS biedt voor AVEBE een zeer goede prijs en kwaliteit verhouding die aansluit op de  visie op de markt. AVEBE vervoert  relatief veel en zware ladingen over grote afstand, zowel  prijs als milieu spelen hierin een belangrijke rol spelen. AVEBE zoekt al jaren naar intermodale oplossingen waarbij zowel prijs als ook duurzaamheid als winnaar naar voren komen.

Het grote voordeel van één vervoerder voor alle  containers is dat de  systemen zoals ‘transwide’ kunnen worden gekoppeld met  die van MCS. Door deze  digitale koppeling wordt  de kans op foutieve invoer tot een minimum  teruggebracht. Ook het invoeren van de order hoeft nu nog maar een keer te gebeuren. Daarnaast kan er  in samenspraak met de grote rederijen een container depot in het Noorden ontwikkelen waardoor er minder lege containers  naar het Noorden worden vervoerd.

AVEBE kiest voor het interne vervoer van meel voor Vredeveld Transport

Vanaf 1 april zal Vredeveld Transport het interne bulktransport voor AVEBE volledig aansturen en uitvoeren. Het gaat hierbij om zowel droog als nat aardappelzetmeel dat vanaf verschillende fabrieken in Ter Apelkanaal en Gasselternijeveen naar opslag locaties wordt vervoerd in de omgeving. Vredeveld had bij de inschrijving zowel op gebied van prijs als kwaliteit het beste plan gepresenteerd en heeft daarmee de inschrijving gewonnen.

Vredeveld Transport voldoet volledig aan de strenge eisen zoals maximale inzetbaarheid, certificering en continuïteit en is daarnaast een sterke regionale bulkvervoerder. Daarnaast waren zij in staat dit omvangrijke pakket vervoer te integreren in haar eigen transportstromen waardoor er zowel op inzet- als op prijsniveau  grote synergie voordelen kunnen konden worden behaald.

Het interne transport is belangrijk voor AVEBE. Zonder een constant aan- of afvoer van de productie vallen locaties stil wat tijdens de campagne een kostbare verstoring kan zijn. Avebe en Vredeveld  hebben afspraken gemaakt over het bieden van de mogelijkheid voor  transfer chauffeurs en planners  om mee te verhuizen van de huidige vervoerder naar de nieuwe.