Clicky


Volvo en Siemens samen in elektrische bussen

Volvo en Siemens samen in elektrische bussen
29-01-2015 10:25 | Algemeen | auteur De Redactie

STOCKHOLM - De Zweedse truck- en busfabrikant Volvo en het Duitse industriële concern Siemens gaan samen wereldwijd complete systemen voor elektrisch busvervoer leveren aan steden. Dat maakten de twee bedrijven donderdag bekend.

Volvo levert binnen het samenwerkingsverband elektrische en hybride bussen, terwijl Siemens laadstations bijdraagt. De Duitse stad Hamburg maakt al gebruik van het eerste complete vervoerssysteem, met drie bussen en vier laadstations. Dit jaar volgen ook de Zweedse steden Göteborg en Stockholm.

De Volvo 7900 hybride bus vermindert het brandstofverbruik en de kooldioxide met 75 procent, en het energieverbruik wordt verminderd met 60 procent in vergelijking met Euro 6 dieselbussen. De Volvo 7900 Hybrid Electric draait in elektrische modus gemiddeld 70 procent van de route, stil en emissievrij. Opladen op eindstations duurt maximaal zes minuten.

Volvo Bus is een leider in elektromobiliteit en lanceerde zijn eerste diesel-hybride bus in 2009. Het bedrijf heeft meer dan 5.000 elektrische bussen en elektrische hybriden geleverd aan 21 landen.