Clicky


Vrachtwagenchauffeur van groep illegale asfalteerders probeert auto van de weg te drukken

Vrachtwagenchauffeur van groep illegale asfalteerders probeert auto van de weg te drukken
28-01-2015 13:30 | Overtredingen | auteur De Redactie

VROUWENPOLDER - Dinsdagmiddag is op de N57 een 24-jarige Engelsman aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag, nadat hij eerder geprobeerd heeft een autobestuurder van de weg te drukken.

Wantrouwend

Die middag is het slachtoffer door Engels sprekende mannen benaderd bij zijn woning. Zij bieden aan om bij hem asfalt te leggen op zijn erf. Op dit voorstel is hij niet ingegaan. Omdat het slachtoffer het niet vertrouwde is hij achter de vrachtwagen en de twee pickup trucks van de Engelsmannen aangereden om de nummers van de kentekenplaten te noteren. Als de Britten dit door hebben, proberen zij hun achtervolger met hun voertuigen van de weg te drukken. Het slachtoffer belt vervolgens direct de politie.

Proces-verbaal

Ter hoogte van de rotonde bij Vrouwenpolder wordt de bestuurder van de vrachtwagen aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag en het  vervuilen van de openbare weg met asfalt. Daarnaast heeft hij een boete gekregen voor losliggende lading en is zijn rijbewijs ingevorderd. De bestuurders van de pickup trucks wisten te ontkomen.