Clicky


Doodgeschoten man Amsterdam is 37-jarige Ghanees

Doodgeschoten man Amsterdam is 37-jarige Ghanees
28-01-2015 17:04 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM -  In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Wolbrantskerkweg. Het slachtoffer werd rond 02.20 uur op straat onder vuur genomen. Er is tientallen keren geschoten met een automatisch wapen. Getuigen hoorden meerdere schoten en hebben direct de politie gebeld. Hulpdiensten hebben de man nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer heeft duidelijk gemaakt dat het meer dan vermoedelijk om een 37-jarige man uit Ghana gaat die in Amsterdam verbleef. Uit het eerste onderzoek naar de achtergrond van het slachtoffer is op dit moment niets naar voren gekomen wat hem in verband brengt met zware criminaliteit. De politie komt graag in contact met mensen die het slachtoffer kenden.

Getuigen hebben gezien dat een donkere auto is weggereden na het schietincident. De politie is direct een groot onderzoek gestart op de locatie en in de omgeving. De politiehelikopter heeft samen met eenheden op de grond gezocht naar de mogelijke vluchtauto. Vooralsnog zijn geen verdachten aangehouden, meldt de politie.