Clicky


Ploeger Logistics breidt dienstverlening Alcoa/Kawneer uit naar Duitsland

Ploeger Logistics breidt dienstverlening Alcoa/Kawneer uit naar Duitsland
27-01-2015 17:00 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HARDERWIJK - Vanaf 1 januari 2015 verzorgt Ploeger Logistics alle Duitse leveringen van Alcoa/Kawneer, leverancier van aluminium raam-, deur- en gevelsystemen. Daarnaast regelt de logistiek dienstverlener ook de planning voor de ritten van Alcoa/Kawneer in de Benelux en Duitsland. Hiermee wordt een samenwerking van tientallen jaren in Nederland fors uitgebreid. Reden voor Alcoa om na een zorgvuldig tendertraject opnieuw te kiezen voor Ploeger Logistics is de maatwerk transportoplossing die wordt geleverd.

Manager Contract Logistiek Bert Pathuis is trots op de uitbreiding van de dienstverlening. “In de laatste weken van 2014 zijn wij druk geweest om alle systemen aan te passen aan de uitbreiding voor Alcoa/Kawneer. We leiden extra mensen op en implementeren een nieuw plansysteem voor alle ritten. Zo willen we doorgaan op de ingeslagen weg en de verwachtingen van Alcoa/Kawneer voor de toekomst meer dan waarmaken”, aldus Pathuis.

Lange termijn samenwerking

De samenwerking tussen beide partijen bestaat al tientallen jaren. Voorheen verzorgde Alcoa/Kawneer de planning van de ritten zelf en was Ploeger verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Met het overdragen van de planning aan Ploeger kiest Alcoa/Kawneer voor een strategie voor de lange termijn. Willem van der Assen, Operationeel Manager bij Alcoa: “Het plannen van ritten is een specialiteit van Ploeger, wij willen ons focussen op datgene waar wij goed in zijn en specialisten inschakelen voor al het andere. Ploeger heeft zijn specialisme in het verleden voor ons bewezen en in de tender die we hadden uitgeschreven kwamen zij met de best passende logistieke oplossing voor de lange termijn.”

Verdere procesoptimalisatie

Bert Pathuis verwacht dat de gezamenlijke planning voor de Benelux en Duitsland en het nieuwe plansysteem de vervoerskosten voor Alcoa/Kawneer verder zal verlagen. Pathuis: “Ons plansysteem geeft een helder overzicht van de logistieke bewegingen, waardoor verbeteringen qua efficiëntie eenvoudiger zichtbaar worden, met alle reductiegevolgen voor kosten en brandstof die dit met zich mee zal brengen. Dat is voor Alcoa/Kawneer winst, maar sluit ook aan bij de duurzaamheidsfilosofie van Ploeger.” Naast de investering in het nieuwe plansysteem vraagt de uitbreiding van het werk voor Alcoa/Kawneer op termijn ook om de aanschaf van nieuwe trekkers en opleggers die dagelijks de zes tot acht ritten in Duitsland uitvoeren.