Clicky


KooTTrans neemt een 3-assige gestuurde Pacton oplegger in gebruik

KooTTrans neemt een 3-assige gestuurde Pacton oplegger in gebruik
27-01-2015 13:16 | Trailers | auteur De Redactie

ANDELST - Recent leverde Pacton een 3-assige gestuurde schuifzeilen oplegger voorzien van een groot aantal opties aan de firma KooTTrans uit Andelst. De oplegger met aan een totaal laadvermogen van 42 ton is aan de achterzijde uitgerust met een aansluiting t.b.v. een meeneemheftruck.

De schuifzeilenopbouw met schuifdak is voorzien van een TÜV-XL Ladungsicherung certificaat. De vloer is eens standaard Pacton 28 mm hardhouten vloer met omega’s. In de hartlijn van de oplegger zijn acht rongkokers 96x66 mm aangebracht, waarvoor acht stuks 81x51 mm rongen meegeleverd worden. Deze rongen kunnen aan de binnenzijde van het kopschot worden opgeborgen, hiervoor zijn in de vloer acht stuks kokers geplaatst. Voor het vastzetten van lading zijn er in het randprofiel 2 x 19 stuks bindogen met een capaciteit van 2 ton per stuk geplaatst.

De oplegger  is voorzien van drie stuks 9-tons BPW 22,5” trommelrem assen. Voor een betere manoeuvreerbaarheid word de achterste as gestuurd middels een Tridec stangen gestuurd systeem. De voorste as is voorzien van een aslift, voor meer koppelingsdruk wanneer er met een meeneemheftruck wordt gereden.

Aan het uiterlijk van de oplegger is extra aandacht besteed, zo zijn het chassis en veel details zwart gespoten, wat voor een strak geheel zorgt met de zwarte trekker. Verder zijn de Goodyear 385/65 banden voorzien van aluminium Alcoa velgen en is de oplegger rondom voorzien van LED verlichting.

KooTTranS BV  bestaat uit vader  Rijk en zoon Aron van Kooten.Samen zijn zij Koottrans BV begonnen.

De heren van Kooten: "De keuze ging uit naar een Scania V8 trekker. Na een jaar hebben we er nog één bij gekocht en nu dan de stap gemaakt naar een eigen oplegger. Onze voorkeur gaat uit naar een multifunctionele oplegger waar wij een lange tijd mee vooruit kunnen. Omdat wij erg gesteld zijn op goed en duurzaam materiaal kwamen we al gauw bij Pacton terecht, ook vinden wij het prettig dat het een Nederlands bedrijf betreft."

"Met deze oplegger kunnen we stukgoed vervoeren, bouwmaterialen makkelijk op de bouwplaats bezorgen en agrarische producten bij de boer thuis lossen. Doordat de achterste as meestuurt kunnen we eenvoudig op krappe plaatsen komen, ook hebben we de mogelijkheid om een kooiaap mee te nemen zodat we altijd zelf kunnen lossen. Transport is ons werk maar ook onze liefhebberij en samen met Pacton hebben we dan ook een oplegger helemaal naar onze wensen gebouwd."