Clicky


Kapsch uitgekozen om TETRA-infrastructuur te leveren voor nieuwe metrolijn Rio de Janeiro

Kapsch uitgekozen om TETRA-infrastructuur te leveren voor nieuwe metrolijn Rio de Janeiro
27-01-2015 09:45 | Algemeen | auteur De Redactie

WENEN - Kapsch werd recentelijk geselecteerd om de TETRA-radio-infrastructuur te leveren voor een nieuwe metrolijn (Lijn 4) in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dit project is de meest recente order voor Kapsch CarrierCom’s openbaar vervoer-divisie.

Kapsch werd uitgekozen door projectmanager ENG en zal vier basisstations, 30 radiotoestellen voor in de metrostellen (cab radio), en 140 draagbare handradio’s leveren. Kapsch zal voor het TETRA-netwerk instaan voor zowel de planning, het ontwerp en de ontwikkeling als de integratie met bestaande communicatiesystemen in de andere metrolijnen.

De nieuwe Lijn 4 zal met 15 treinen zes belangrijke stations aandoen. Dat moet meer dan 2.000 auto’s van de straten van Rio halen tijdens piekmomenten en zo bijdragen tot de oplossing van enkele zware verkeersknopen in de stad. De metrostellen moeten rijden vóór de Olympische Spelen 2016 in Rio van start gaan, om zo duizenden sportfans snel, veilig en comfortabel op hun bestemming te brengen.

Dit project met ENG en Lijn 4 van de metro van Rio de Janeiro volgt na een belangrijk contract van € 9,5 miljoen in Newcastle (Verenigd Koninkrijk), waar Kapsch een TETRA-netwerk levert voor de Tyne and Wear Metro van exploitant Nexus.

"Wij zijn heel blij dat we, in opdracht van ENG, kunnen werken aan dit belangrijke infrastructuurproject voor de metro van Rio de Janeiro, één van de snelst groeiende en meest dynamische steden van Zuid-Amerika. Met onze uitgebreide kennis van de communicatiebehoeftes van de openbaar vervoersexploitanten in de regio, en met onze ervaring op het vlak van de planning, de bouw en het beheer van TETRA-netwerken zijn wij ideaal geplaatst om deze missiekritische oplossing tijdig vóór de Olympische Spelen van 2016 te leveren", aldus Kari Kapsch, CEO van Kapsch CarrierCom.

"Kapsch kon ons een oplossing voorstellen die beantwoordt aan onze specifieke verwachtingen – zowel qua functionaliteit, levertijden als kosten. Het TETRA-radionetwerk is een kritieke component binnen dit historische project en bij Kapsch treffen we precies de vaardigheden, technologie en gedrevenheid aan om te garanderen dat onze nieuwe Lijn 4 probleemloos en veilig zal functioneren – tijdens de Olympische Spelen en tot lang daarna", zegt Cristiano De Mendonça, CTO MetrôRio.

"Steeds meer wordt Kapsch als een leider erkend voor de levering van communicatie-infrastructuur voor de uitbaters van netwerken van openbaar vervoer. Met onze uitgebreide ervaring op het vlak van de levering van telecommunicatiesystemen in de transportsector en een diepgaande kennis van de specifieke eisen van de exploitanten van openbaar vervoer, kunnen wij de openbare vervoersmaatschappijen helpen om hun communicatie te optimaliseren, waar ter wereld ze ook actief zijn", aldus Wolfgang Leindecker, Vice President Public Transport and Machine Networks bij Kapsch CarrierCom.