Clicky


Dodental F-16-crash Spanje gestegen

Dodental F-16-crash Spanje gestegen
27-01-2015 13:20 | Ongevallen | auteur De Redactie

ALBACETE - Het dodental als gevolg van de crash van een F-16-gevechtsvliegtuig op een luchtmachtbasis in het Spaanse Los Llanos is opgelopen tot elf. Een Franse militair, die zware brandwonden had opgelopen, bezweek in een ziekenhuis in Madrid aan zijn verwondingen. Dat heeft het Spaanse ministerie van defensie dinsdag bekendgemaakt.

Spaanse onderzoekers proberen te achterhalen waarom het toestel vermogen verloor bij het opstijgen en op vijf geparkeerde toestellen knalde. De crash had een reeks explosies tot gevolg. Ook brak er brand uit. Het duurde ruim een uur voordat de vlammen gedoofd waren. Twee piloten die in een Griekse F-16 zaten kwamen om het leven, evenals acht leden van de Franse luchtmacht die op de grond aan het werk waren. De Fransman die dinsdag overleed was ook op de grond aan het werk.

Naast de doden vielen er twintig gewonden, onder wie elf Italianen en negen Fransen. Drie Franse en twee Italiaanse toestellen raakten door de crash beschadigd.

De militairen die op Los Llanos aan het werk waren, namen deel aan een NAVO-oefening. Aan het programma nemen België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten deel. (Novum/AP)